Grbović: Traganje za "trojanskim konjima" iscrpljujuće, na saradnju sa SSP neće uticati novinski natpisi i Tviter 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović kaže za Danas da na odnose njegovog pokreta i Stranke slobode i pravde neće uticati ni Tviter, ni novinski natpisi, upitan da li će na njihovu saradnju uticati natpisi o dokumentu Evropske obaveštajne službe u kojem stoji da je Dragan Đilas, predsednik SSP, Vučićev „trojanski konj“ u opoziciji.

– Što se tiče naših odnosa sa SSP, na njih neće uticati ni tviter ni novinski naslovi. Sarađivaćemo dokle god budemo imali saglasnost oko ključnih pitanja i dok postoji međusobno razumevanje i uvažavanje. Za sada sve to postoji i ne vidim razlog da se saradnja prekida. Ne mislim da je dobro za opoziciju to što svi pokušavaju da operu ruke od izbornog rezultata i da krivicu svale na jednu stranku, dok sa druge strane svi ponosno uživaju u lepom broju mandata koji su dobili. Ne volim politiku niskih strasti jer ništa dobro ne donosi, navodi Grbović.

Grbović kaže da je stalno traganje za za „trojanskim konjima“ u opoziciji je iscrpljujuće , pre svega za građane kod kojih se stvara konfuzija i razočaranje, ali i za one na političkoj sceni.

– Nepotrebne, teške i uglavnom netačne optužbe kasnije stvaraju jaz među nama koji se teško prevazilazi i nanosi ogromnu štetu opoziciji. Besmisleno je da gubimo vreme i energiju na takve stvari kad se na kraju sve samo pokaže – onaj ko izneveri poverenje i pređe na drugu stranu će se sam odati i birači će ga na narednim izborima kazniti, smatra predsednik PSG.

Poručuje da nema potrebe da se političari takmiče ko je najtvrđa opozicija jer je to besmisleno i dodaje da želi da „postanemo najbolja politička i vrednosna alternativa ovoj vlasti, a ne da budemo doživotna opozicija i da uživamo u svojoj „čistoti“ dok SNS razara svaki segment države i uništava društvo po svim osnovama“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari