Grupa političara sa KiM ponovo osniva Srpsko nacionalno veće: Srpska lista izgubila podršku naroda 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Bojan Slavković)

Nezavisni politički lideri sa Kosova i Metohije danas su u Gračnici održali konsultativni razgovor i dogovorili ponovno aktiviranje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, budući da je Srpska lista, kako su konstatovali, izgubila podršku naroda.

U razgovorima su učestvovali Dr Marko Jakšić, Dragan Velić, predsednik SNV, Slaviša Ristić, narodni poslanik, Mića Nikolić, član SNV, Momčilo Trajković, predsednik Srpskog nacionalnog foruma i drugi.

Odlučeno je da se,kako stoji u saopštenju, nakon katastrofalne i izdajničke politike Srpske liste i politike vlasti u Srbiji, kojom su Srbi sa Kosova i Metohije saterani u beznadežan položaj, nezavisni politički lideri sa Kosova i Metohije pokrenu aktivnost ujedinjavanja svih relevantnih političkih faktora.

„Dogovoreno je da se organizovanje i ujedinjenje odvija u okviru najuticajnije i najuglednije organizacije Kosova i Metohije, Srpskog nacionalnog veća. Takođe dogovoreno je da se do kraja juna održi skupština, usvoje nove smernice za političko delovanje i izabere novo rukovodstvo SNV. Sedište SNV je u Gračanici“ , navodi se u saopštenju.

Navodi se i da od danas počinju razgovori sa političkim organizacijama, nevladinim sektorom i uglednim pojedincima radi uključivanja najkompetentnijih ljudi, spoja mladosti i iskustva u stvaranju, kreiranju i implementaciji autentične politike Srba sa KiM.

„Učesnici današnjeg sastanka pozivaju političku, intelektualnu i kulturnu elitu i medije u Srbiji, da pomognu ovo organizovanje. Posebno poručuju Srbima, kako onima koji su ostali na KiM, tako i raseljenom narodu, da nema druge, već da potpomognut od svih relevantnih faktora u Srbiji, uzmu sudbinu u svoje ruke. Srpsko nacionalno veće Kosovo i Metohije je poslednja šansa“, kaže sena kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari