Lajčak i Eskobar večeras sa Kurtijem, sutra sa Vučićem 1foto FoNet Zoran Mrđa

Premijer Kosova Aljbin Kurti primiće večeras u 20 časova izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka i američkog emisara za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, piše Kosovo online. Iz kabineta predsednika Srbije, Aleksandar Vučića, rečeno nam je da će se on sa dvojicom diplomata sresti tokom sutrašnjeg dana.

Sastanku Vučića, Eskobara i Lajčaka u 18 i 30 sati će prisustvovati šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuele Žiofre i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Kako saznaje Telegrafi dvojica izaslanika će se sutra sastati i sa predsednicom Vjosom Osmani.

U saopštenju Kabineta premijera se navodi da će se sastanak Kurtija sa Lajčakom i Eskobarom održati u zgradi Vlade Kosova, dok je, prema pisanju Telegrafija, susret Osmani sa dvojicom emisara planiran za sutra ujutru, međutim tačno vreme nije navedeno.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da će Lajčak i Eskobar boraviti u ponedeljak i utorak na Kosovu i u Srbiji, kako bi se angažovali na deeskalaciji tenzija na severu Kosova.

Prištinski mediji preneli su ranije da će Lajčak i Eskobar danas boraviti u Beogradu, a sutra u Prištini i da će tom prilikom posetiti i sever Kosova.

Vučić je najavio ovaj susret rekavši da će se posle njega sresti i sa Srbima sa KiM kako bi čuo i šta oni imaju da kažu povodom izlaska iz novonastale situacije na severu Kosova, na kojem Srbi u Zvečanu deseti dan protestuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari