Hadžiju: Doneta konačna odluka o konfiskovanju vile Milana Radoičića 1foto Dželjalj Svečlja Facebook

Uz fotografiju vile Milana Radoičića kod jezera Gazivode, kosovska ministarka pravde saopštila je da su službenici Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, započeli sa sprovođenjem konačnog naloga zabrane, u vezi sa konfiskovanom imovinom u slučaju Banjska.

Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) navodi da je ova agencija pristupila identifikaciji imovine koja je zaplenjena nakon 24. septembra, uključujući i vilu na jezeru Gazivode u vlasništvu glavnoosumnjičenog za dešavanja u Banjskoj, Milana Radoičića, kao i drugu imovinu, prenosi Kossev.

Hadžiju navodi da je sve učinjeno u skladu sa Zakonom o upravljanju oduzetom imovinom kao i naredbom suda.

Podsetimo, Kosovska policija je ubrzo nakon dešavanja u Banjskoj, osim oružja i vojne opreme, započela sa zaplenom imovine Milana Radoičića, koji je, po svom priznanju upravljao grupom Srba koja se sukobila sa pripadnicima Kosovske policije.

Tako su pripadnici KP, svega nekoliko dana nakon Banjske, pretresli stan Milana Radoičića u severnom delu Kosovske Mitrovice, te su u podzemnoj garaži zaplenili više vozila od kojih su dva sa beogradskim registarskim oznakama i jedan kvad bez tablica.

Istog dana je izvršen i pretres Radoičićeve vile na Jezeru Gazivode, koja je od tada pod kontrolom policije.
Tog dana je ujedno sproveden pretres kotlarnice mitrovačke bolnice, kao i kuće Vladimira Radojevića zvanog ‘Mami’“.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) potom je saopštio da postoji plan da se Radoičićeva vila pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Naveo je i da je ova vila nelegalno izgrađena, odnosno na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova.

Nakon dešavanja u Banjskoj u više navrata je vršen pretres kompleksa Rajska banja. Krajem decembra su ga, međutim, u pratnji Kosovske policije regiona Sever, službenici Kosovske agencije za privatizaciju uzeli pod kontrolu i od tada je zatvoren za javnost.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari