Han: Dovoljna je varnica i sve je u plamenu

Evropski komesar za proširenje uporedio Zapadni Balkan sa tiganjom punim ulja

Ostavite komentar


  1. Samo da vas obavetstim. Na danasenjem sajtu imali ste objavljenih cetiri slika Vucic Aleksandra, i Koraksovu karikaturu. Ni jedan tekst , ilustrovan njegovom fotografijom se nije odnosio direktno na njega. Uz to objavljene su fotografije i tekstovi njegovih 5 direktnih patijskih ili koalicionih vazala. Sta bi trebao citalac da pomisli ? Da vam nisu upali u redakciju ?

  2. Da se zlo nebi ponovilo, EU mora energicnije raditi na stabilizaciji regiona. Moraju se izvuci pouke sa pocetka devedesetih kada je Evropa bila pasivna i prepustila inicijativu novokomponovanim balkanskim nacionalistima. EU mora vrsiti stalni pritisak na drzave da postuju evropske vrednosti i standarde. Ostrije se mora reagovati na pokusaje povampirenja ustastva u Hrvatskoj. Izetbegovicu staviti do znanja da je revizija tuzbe protiv Srbije nagazna mina pod BiH, koja samo uz pomoc Beograda moze profunkcionisati kao drzava. Kosovski Albanci moraju shvatiti da je doslo vreme popustanja prema tamosnjim Srbima, jer ni Kosovo ne moze imati stabilnost ukoliko se Srbi koji tamo zive ne osecaju bezbedno i spokojno. Srbija mora odlucnije prema Briselu. Vrh vlasti mora iskoristiti uticaj na delove establismenta koji sve cine kako bi smo ka Briselu isli ,,jedan korak napred, dva koraka nazad". U skladu sa tim nazadnim kretanjem deluje citava vojska urednika medija, politicara, pojedinih ministara, vladika, ,,uglednih" javnih licnosti… Na taj nacin, umesto da budemo faktor stabilnosti, za spoljni svet i susede, predstavljamo eventualni uzrok novih balkanskih nevolja. Te nevolje su najmanje nama potrebne, jer smo u nezavidnom ekonomskom, geopolitickom i svekolikom polozaju. Evroatlanske integracije su spas za Srbiju. Zato onaj ko vodi drzavu, mora sve poteze usmeriti ka tom cilju i odustati od ,,podrske" onih koji sve cine da Srbiju okrenu u drugom pravcu.

  3. @Zemun grad SPO

    Dobijas ti neke pare za ovo svakodnevno, visemesecno botovanje po raznim portalima ili ti je bas dosadno?

  4. @ vukov pionir.. To pitanje vazi za tebe koji pratis sta ja pisem, kako kazes ,,svakodnevno vise meseci". Posto ti tudje misljenje smeta, a dezuran si da ga pratis, to sigurno nije iz dosade. Ja pisem iz potrebe da ova drzava stane na noge i da zivimo kao sav normalan svet, koji je i sam u krizi… Ovo "SPO" u naslovu stoji samo iz postovanja prema Vuku koji je za taj cilj zrtvovao i sebe i stranku. Inace me ne zanimaju stranacki interesi ni medalje i zasluge. U to blato ne ulazim…

  5. Ocajan politicar daje neodgovorne izjave. Ovaj trecerazredni cinovnik pokusava da dobije na znacaju dajuci pogresne procenje, neodgovorna ohrabrenja balkanskim politicarima, a sad jos dodaje i ratno huskanje i zlurado ocekivanje problema. Ocajan je odnos EU prema nama, ali ovaj covek i nije komesar za prosirenje, jer to nije ni u planu, nego za "susedsku politiku i pregovore o prosirenju". Dakle, posle 2024 se mozda jos moze i razgovarati, ali bez obaveza i rokova

  6. Zemlje balkana su pod okupacijom zapada i kolonijalni upravnici Rade onako kako im gazde narede,a svi imaju istog gazdu Brisel, Ovo ulje na dva tri varnice i prepucavanje je magla za narod,kako bi se skrenula paznju sa teskim ekonomski problemima dok zapad spremaju Novu elitu,jer ova postojeca vec se ispostila,narodu se pustaju filmovi kao eto oni brinu o Srbiji,vlast i trula elita i Srbiji brine jedino za svoj dzep.

  7. Ханова домовина је још 1915, па опет 1941, "успешно стабилизовала" западни Балкан (који се тада звао Југоисток), али су им српске победе 1918 и 1944-45 поквариле стабилизационе планове. Свеевропски напори да нас стабилизују усмртили су укупно 3 милиона Срба, мада се мора рећи да су Хановим сународницима у томе својски помогла наша (раз)браћа Хрвати. Хвала им на труду, али нека престану да нам помажу, јер више волимо да останемо овакви "нестабилизовани" какви смо још од Светог Саве.

  8. Najbolje rješenje za Zapadni Balkan je : 1).Da se Republika Srpska (sa 1,3 miliona Srba) i Federacija BiH (sa 2 miliona Bošnjaka i 500.000 Hrvata) RAZDRUŽE po već utvrđenoj granici i nastave da žive kao dobri susjedi.. Tako bi federacija BiH kao samostalna država dobijala mnogo više donacija i investicija od EU, Turske i arapskih država, a Srpska imala bolje odnose sa Srbijom ; 2). Da sjever Kosova sa 70.000 Srba ostane Srbiji, a da se za ostalih 80.000 Srba na Kosovu formira ZSO. Tako bi Albanci sa Kosova lakše realizovali bolje odnose sa Albanijom..

Ostavite komentar


Politika

Kurti sa koalicionim partnerima razgovarao o prevremenim izborima 9

Kurti sa koalicionim partnerima razgovarao o prevremenim izborima

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa liderima koalicionih partija Guzo (Guxo) i Alternative sa kojima je, kako je danas saopšteno, razgovarao i o prevremenim parlamentarnim izborima.Na sastanku je istaknuto da je izborni proces pitanje meseci, "ali da dogovor o narednim koracima mora da bude u skladu sa voljom građana kao i uz punu usaglašenost sa opozicijim"

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.