Hapšenja u Vladi Kosova: Akcija usledila nakon objavljivanja audio snimka razgovora službenika i biznismena 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Policija je uhapsila dve osobe zaposlene u Ministarstvu trgovine, industrije i preduzetništva, direktora Odjeljenja za robne rezerve Hafiza Garu i direktora Odjeljenja za evropske integracije i koordinaciju politika Irfana Lipovicu, prenosi Koha.

Za njih se sumnja da su bili umešani u zloupotrebu robnih rezervi.

U akciji koja je počela u ranim jutarnjim satima, uhapšen je i biznismen Ridvan Muharemi, jedan od osumnjičenih u ovom slučaju.

Hapšenja su usledila nakon što je list „Nacionale“ objavio audio-zapise na kojima se čuo razgovor dva zvaničnika ministarstva a koji se odnosio na robne rezerve.

Poslanik iz redova Demokratskog saveza Kosova Besijan Mustafa oglasio se nakon hapšenja dvojice dvojice zvaničnika Ministarstva trgovine, industrije i preduzetništva i jednog biznismena zbog sumnje u umešanost zloupotrebe robnih rezervi, i rekao da hapšenja nisu dovoljna, već da je neophodna istraga o aktivnostima i kriminalnim vezama funkcionera Samoopredeljenja.

Mustafa je na Fejsbuku poručiop da kriminalne aktivnosti više nisu stvar pojedinaca, već se dešavaju sistematski.

On je tom prilikom naveo sve nedavne afere funkcionera vladajuće kosovske stranke, pre svega pomenuvši ministarku Rozetu Hajdari i slučaj vezan za uže i pšenicu iz robnih rezervi.

„Nagip Krasnići je uhapšen zbog tendera od desetina miliona evra u KEK.  Faruk Mujka, bivši potpredsednik Mitrovice, uhapšen i u njegovoj kući pronađeno 60.000 evra u gotovini. Hisen Muzljiukaj, bivši direktor u Mitrovici i savetnik Ministarstva poljoprivrede, uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja. Ljiridon Fandaj, odbornik u Suvoj Reci, uhapšen zbog krađe poljoprivrednih subvencija. Uhapšen je i odbornik Besnik Mujeci iz Prištine Prištini zbog trgovine drogom. Berat Ljahu, odbornik u Prištini, umešan u slučaj Brezovica. Svaki treći ministar pod istragom“, poručio je Mustafa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari