Haradinaj: Francusko-nemački plan će omogućiti Kosovu priznanje od strane Srbije i članstvo u NATO 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ocenio je danas da će francusko-nemački plan Kosovu omogućiti priznanje od strane Srbije, ulazak u NATO i učlanjenje u druge međunarodne organizacije.

Haradinaj je naveo da je u razgovoru sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, potvrdio podršku ABK francusko-nemačkom planu za Kosovo.

„Zahvalio sam ambasadoru Hovenijeru na njegovoj i posvećenosti SAD u pružanju podrške Kosovu. Potvrdio sam podršku ABK francusko-nemačkom planu, ističući da taj dokument treba da omogući priznanje Kosova od strane Srbije, članstvo u NATO i u drugim međunarodnim organizacijama“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je jedini od opozicionih lidera na Kosovu koji je dao bezuslovnu podršku i nacrtu statuta Zajednice srpskih opština kako su to predložili predstavnici EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije na sastanku sa premijerom Aljbinom Kurtijem 21. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari