Haradinaj: Reciprocitet prema Srbiji naredna mera Kosova

Ostavite komentar


  1. Lepo kaže Haradinaj “To je instrument koji nismo otkrili mi“, već njihovi nalogodavci iz SAD koji svuda u svetu vrše destabilizaciju i naprave haos gde god se pojave.

  2. Evo stoje Han „izjavio je da bi za dijalog Beograda i Prištine bilo dobro da se svi koncentrišu na rešavanje problema u vezi sa trgovinom,“ to sto sam ja rekao da Srbija je ceo vreme krsila sporazum CEFTE i mi Albanci smo rekli ovom liku i drugima u Evropu da se Srbija disiplinuje i postuje ono sto je sama potpisao i to se nije desilo sada vraca vam se kao bumerang svima u evropu i u srbiju, Evropa hoce da priblizi Srbiju u EU zbog straha Rusije, a mi Albanci smo naj pro evropijanci u ceo Balkan nista za nas ni liberalizaciju i znamo zbog cega to urade zbog toga sto smo Muslimani i nista drugo, ovaj Ramus je to video i odlucno se protivio toga da bude pomagac Srbije i Evrope da se Srbija priblizi stavom Evrope, sada ce Srbija videti da ne moze bas tako da ide i sve sto ce Srbija raditi sada Kosovo ce da radi isto, mi ionako nismo mogli da prisilimo evropu da gura Srbiju da postuje ono sto je sama potpisao u Bruksel i to je bio kraj.

    1. Albanci, vi ste oličenje evropskih vrednosti liberalizma i slobode. Skandinavci masovno napustaju svoje zemlje i odlaze na Kosovo,u taj raj ljudskih sloboda i demokratskih principa i vladavine prava feminističkih i ekoloških pokreta.
      Vama kada bi EU i USA, kojim slučajem okrenuli leđa vi bi za nijansu bili bolji od Islamske države i to je pitanje.
      Balkanska plemena i demokratija, ajte molim vas.

      1. Samo da te pitam dali sam vredjao Srbe negde i bilo koji komentar NE zbog toga sto smo iskreni i imamo Besu i ne lazemo to je to ali ti sto vredjas pokazujes da sam ja u pravu i nista drugo, ja necu da vredjam nikoga ali da znas da ce kad tada Kosovo biti kao Izrael za vas, videcete to, pamti moje reci.

        1. Vi ne lazete!? Hajde ne budali. Vasi tzv. politicari lazu pa za Boga (Alaha) ne znaju. Sto se vase bese tice, to je nekada bilo i cenilo se. Sada vise nema nikakvu vrednost.

          1. Ja samo kazem istinu ako ne verujes me citaj i intetnacionalne novine ne samo ruske i pro ruske novine u Srbiju, iskreno ti kazem samo novine danas su fer i imamo mesto i mi Albanci da pricamo sto mislimo a za druge novine u Srbiju nije isto komso necee ti ziveti u Rusiju ni ja u Ameriku ali kako stoje stvari sto je cista istina vi imate 3 miliona penzionera a Kosovo ima od 2 miliona 70% su mladji od 35 godina, natalitet je najveci u celo evropu u Kosovo a to nije isto u Srbiju, Srpski narod se stari to je cista istina. Da te pitam tebe budi iskren kolko dece imas? Ja imam 3 ti sigurno najvise 2 ili nijedan

    2. @Albanac

      Sta je to prekrsila Srbija u CEFTA sporazumu? U stanju si da navedes primer? U stanju si da navedes i sta je to „drzava kosova“ ispunila iz briselskog sporazuma? Citaujuci tvoje komentare, bice da je tebi potrebnije sirenje vidika i citanje i drugih novina osim albanskih propagandistickih.

  3. Porediti SAD i maleno samoproglašenu Kosovo je nezamislivo, ali ako. Od taksi najviše pate trgovci i to isključivo Albanci jer oni imaju monopol na uvoz robe iz Srbije i BiH i umesto da u vreme novogodišnjih praznika prave sniženja i proširuju asortiman oni se slikaju ispred praznih rafova.
    Možda su i viznu liberalizaciju odložili za 2020.god. kao reakciju EU na takse, odnosno nepoštovanje CEFTE i Briselskog Sporazuma i ispada da je R. Kosovo džaba poklonila CG preko 600.000 hektara zemlje na koju R. K. polaže pravo.
    Već danas mogu da treniraju „Reciprocitet“ i zabrane košarkašima Partizana da gostuju u Leposaviću. Skrnavljeći crkve na veliki hrišćanski praznik Vavedenje presvete Bogorodice, braneći Ženama Vračara (čisto radi probe, zamolio bih „Žene u Crnom“ na čelu sa Stašom Zajović čisto radi probe pokuša da sa humanitarnom pomoći Albankama jer i njih takse pogađaju, da pređu granicu, isto bih zamolio da „Majke i sestre Srebrenice pokušaju isto“ ) da pređu granicu, odlazak na Krsnu Slavu Visokih Dečana već su otežali i onako težak život građana i građanski Kosova. Neko ovde lamentira na 600.000 (tačan broj je 377.000 računajući i mortalitet) mladih Srba koji su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvu za dvanaest godina Vučićeve vladavine a ponavljam, da je za samo dve godine preko 200.000 Albanaca, odnosno svaki šesti Albanac, sa sve srpskim dokumentima napustilo KiM.

  4. Još jedan dokaz koliko je Evropa nebitna na Balkanu u odnosu na SAD. Fijasko misije EULEKS, opšta nemoć u sprovođenju Briselskog sporazuma, juče Haradinaj u facu ismejao Hana. Tramp se na kosovskom primeru bukvalno sprda sa EU, a što pre to Srbija shvati i prihvati za nas će biti lakše i bolje. Nezainteresovanost Rusije za pitanje Kosova je sve evidentnije, a i bolje po nas jer svako njihovo mešanje dovelo bi Damask u Beograd. Znači ključ je u odnosima sa Amerikom, Trampova administracija je još mlada i nismo im se zamerili, to treba iskoristiti i konačno razrešiti ovaj Gordijev čvor, u svim ostali slučajevima ostaćemo meta za potkusurivanje između SAD, EU i Rusije sa realnom opasnošću da u toj konstelaciji postanemo Sirija.

  5. Neka moja zapazanja:
    1. Kosovo jos uvek nije drzava, vec sporna teritorija sa koje je proterano 250000 Srba. Sta je sa njihovom imovinom ? Stanovima ? Posedom ?
    2. Sve sto je na Kosovu ikada izgradjeno izradnjeno je novcem Srbije i delom ostatka stare Jugoslavije … – putevi, pruge, elektrane, zgrade, brane, – Albanci nikada cak ni porez nisu placali.
    3. Srbi i SPC su vlasnici velikog dela zemlje na Kosovu
    4. Tzv. vlast na Kosovu, to su sve mafijas do mafijasa – cineci ovu teritoriju apsolutno nesposobnom da bude nalik organizovanoj drzavi.
    5. Za ovih 18 godina od rata NATO vs. Srbija (Albanci i OVK nikada nisu ni ratovali, to je samo vic, oni su jedino ubijali i proterali srbe civile kada se vojska povukla), nije se vrtilo ni 1% od proteranih 250000 Srba.
    6. od 1945-1990 broj Srba na Kosovu opao je od skoro 40% na 10%, a kao Srbi su maltretirali Albance u ex-YU … ma dajte molim vas. Sve vreme smo pokusavali da dole napravimo normalo drustvo i da izgradimo infrastrukturu i kulturu, samo nismo imali sa kim …

    Sve ovo govori da Albanci na Kosovu nisu spremni ni sposobni za suzivot sa Srbima, pa je stoga podela te teritorije jedina opcija, … I to ne samo tzv „sever“, vec sve teritorije gde su srbi bili vecina 99-te + crkvena zemlja, i jos svo vlasnistvro pravnih i fizickih lica da se vrati … (Brezovica, Elektrane).
    E ono sto ostane, neka se ujedini sa Albanijom, pa da onda svi budemo braca i dobre komsije …
    To je pravda, … ili da ostane ovako jos 100 godina, ili dok Kina ne postane velesila za jedno 10-20 godina, pa da Srbija vrati sve nazad.

    Pozdrav

    1. Za Aleksandra na kratko.
      Da te pitam jos gde ces na more (all inclusive) da se tvoje zelje ispune.
      Nadam se da moj komentar bice objavljen.

  6. Reciprocno gledano precizan pucanj u premijera za ulazak u istoriju izgleda kao zanimljiva zelja Haradinaj orlusine.Sace dodje Pera detlic,invanzivni drvodelja,zanimljivih breaking news-a.Jedno je sigurno,nema reciprociteta za definiciju: Malo dupe,tesna koza,siljata glava.Cist Albanac!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.