Haradinaj: Zovemo Srbe u KBS 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će Priština nastaviti da nude mogućnost predstavnicima Srba sa Kosova da uđu u sastav Kosovskih bezbednosnih snaga, prenosi Glas Amerike na albanskom jeziku.

On je na 9. konferenciji „KBS I partneri“, rekao je da će i nakon transformacije bezbedosne snage biti multietničke i profesionalne. Nastaviće da podržavaju Srbe da im se priključe, uprkos, kako je naveo, pretnjama koje im se upućuju. Haradinaj tvrdi da se na Srba u KBS vrše snažni pritisci sa strane da napuste ili da ne pristupaju tim snagama i da je do sada više od 70 napustilo KBS.

Haradinaj je rekao da takve pritiske i pretnje prema pripadnicima KBS i njihovim porodicama smatra neprihvatljivim. „Nastavićemo da nudimo kosovskim Srbima, mladim Srbima, mogućnost učešća u tim snagama, jer su to njihove snage“, rekao je Haradinaj. I komandant KBS Rahman Rama govorio ocenio je da su pretnje kosovskim Srbima, pripadnicima KBS neprihvatljive.

Želim da vas uverim da su bezbednosne snage profesionalna organizacija i da se mi vodimo profesionalnošću, a ne emocijama. Radimo na boljoj budućnosti za sve građane bez razlika“, rekao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari