Hejli: UNMIK da se povuče sa Kosova

Ostavite komentar


  1. Ne smemo dozvoliti da se povuce UNMIK sa Kosova. To bi bila pretnja miru i stabilnosti.

    1. Онда да јавимо Ђури да блокира аеродром!…

  2. Kako cinično sa njene strane?! Posebno imajući u vidu da ova osoba ima sve informacije o dešavanjime

    1. А, шта су дешавања? Ушли Бугари у Софију?!

  3. Pa baš joj je lepo oproštajno pismo za UN. Ni manje ni više nego Kosovo, koliko su samo Albanci iskeširali za takvo lobiranje.

  4. Znaci dajete legitimitet albanskim paravojnim snagama da upadnu na sever Kosova, okupiraju ga i maltretiraju ljude?!

  5. Sve bi to bilo u redu da je na Kosovu i Metohiji idealno i da nema konflikta i da je resen status Kosova.Posto njie ni izbliza takva situacija ne bi smelo nikako da se povlaci Umnik jer nema ko da zastiti mir i sigurnost naroda koji zive na tim prostorima , a pogotovu Srpskog stanovnistva.Jedino je resenje ako se povuce UMNIK da se vrati nasa policija i vojska tako da zauzme upraznjeno mesto za rad mira .

    1. „da se povuce UNMIK“ i da se MUP na celu sa A. Rankovicem povrati na Kosovo! Zar nije vam bilo dosta genocida nad albancima tokom vise od jednog vijeka, pa cakl i vise, od vladavine Cara Dushana! Sjecate se one bajke „Vuk i ovca“?

      1. Albanaca nije ni bilo na Srpskom Kosmetu, masovno su se doselili i razmnozili tek posle 2 svetskog rata za vreme komunizma a i sama Albanska drzava je stvorena 1912 g. Sto se tice BASNE Vuk i Ovca, pa to se upravo sada desava na Srpskom KiM – samo sto su Srbi jagnjad !!!

        1. U pravu ste, ali u suprotnom pravcu. Mozda niste culi za Cubrilovica i njegooj tezi o istrebljenju aLbanaca sa Kosova, ako ne, evo samo par recenica:
          „Isterivanje Arnauta je naziv memoranduma koji je dr Vaso Čubrilović, srpski akademik i političar, napisao 1937. godine za Stojadinovićevu vladu.[1] Ovaj memorandum predlaže načine za rešavanje „albanskog problema“ totalnim etničkim čišćenjem Kosova od Albanaca.[2]

          Vaso Čubrilović kao pripadnik Mlade Bosne.
          Čubrilović smatra da se može održati samo ona zemlja „koja je naseljena svojim vlastitim narodom“ i da je „imperativna dužnost“ države da ne dopusti da njeno važno strateško zemljište u rukama drži „nama neprijateljski i strani elemenat“.[1] Čubrilović kritikuje dosadašnju neefikasnu srpsku kolonizaciju Kosova i predlaže efikasnije metode fizičkog izgona albanskog stanovništva.[1] On smatra da je osnovna pogreška odgovornih činilaca bila to što su na „nemirnom i krvavom“ Balkanu hteli da primene zapadne metode u rešavanju etničkih problema. Umesto toga, on predlaže rešenje problema na balkanski način:

          “ Arnaute je nemoguće suzbiti samo postupnom kolonizacijom … Jedini način i jedino sredstvo to je brutalna sila jedne organizovane državne vlasti, u čemu smo mi uvek bili iznad njih.[1]“

    1. ‘Ајде, Миодраже?! Трамп би да нам „поврати Косово“, ал’ му не да Обама-Клинтон администрација већ годину-и-по на умору?…

      1. Tačno je da se Srbi uzdaju u Trampa koji je odmah totalno promenio dosadašnju politiku prema Srbiji i rešavanju kosmetskog Gordijevog čvora.
        Znaš da su izbori za kongres i da malo-malo oni residivi bivše administracije pokazuju svoju doslednost i privrženost zločinačkoj kliki pa ambasador Kajli koji možda od svih diplomata najbolje zna srpski (albanski ni da bekne) nas uči pameti i to u sred zgrade vlade o tome šta je za njih (američku administraciju) tzv. R. Kosovo. Slično se ponaša i odlazeća ambasadorka u BiH Morin Kormak.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.