Hodžaj: Bez otvorenih problema

Ostavite komentar


  1. Klasičano sečenje grane na kojoj sedi. Jer R.Kosovo nema ni viznu liberalizaciju a kamo li otvoreno i zaključeno koje poglavlje u pretpristrupnim pregovorima sa EU. Srbija i CG su daleko ispred, verovatno i Albanija i Makedonija koja će uskoro pristupiti NATO kao što su CG i Albanija. R. Kosovo i BiH se nemože porediti sa Albanijom, Cg i Srbijom i čak ni sa Makedonijom jer su se EU pridružile bivše članice Varšavskog Pakta i SSSR-a i Slovenija i Hrvatska iz ex YU ali novo pridruživanje će biti samo na osnovu zasluga a nikako u paketu. Dakle. Do 2025. god. sigurno ulaze Albanija, CG i MK. možda i Srbija kao najveća, najrazvijenija i najmnogoljudnija a BiH i R. K. dok ne postanu potpuno samostalne i bez međunarodne uprave (što se jedino može rešiti međusobnim dogovorom sa Srbijom o nacionalnom razgraničenju na Srpski, Albanski, Bošnjački i Hrvatski – odnosno pripajanje Ibarskog Kolašina i Severnog Kosova i Republike Srpske – Srbiji; Lapske oblasti R.K. ili Albaniji i najzad Hercegovina Hrvatskoj. Ako Bošnjačka država i R. Kosovo "Prežive" te deobe, svakako trebaju biti vojno netralne i demilitarizovane a da im Srbija, Albanija i Hrvatska budu garancija mira i prosperiteta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.