Hoti će voditi dijalog sa Srbijom 1Foto: FoNet/AP

Kosovska vlada će voditi dijalog sa Srbijom, a premijer Avdulah Hoti je u stalnom kontaktu sa izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom, prenosi Gazeta ekspres i dodaje da još nije tvrđen datum najavljene posete specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda Miroslava Lajčaka.

Hoti kaže da će voditi dijalog sa Srbijom, a u odgovoru za Gazeta ekspres iz kabineta premijera poručuju da ne treba stvarati vanrednu situaciju prenošenjem ovlašćenja na predsednika, jer su premijerova ovlašćenja definisana Ustavom.

„Hoti je pojasnio da, čak i ako bi želeo, svoja ustavna ovlašćenja ne može preneti drugome, pa ni predsedniku Kosova. Kompetencije su vrlo jasne i o tome nema bilo kakve dileme. Dijalog će voditi premijer, to je više nego jasno“, navodi se u odgovoru.

Ističe se da u procesu dijaloga za normalizaciju odnosa sa Srbijom Kosovo mora biti jedinstveno i jednoglasno i dodaje da su Tači, predsednica parlamenta Vjosa Osmani i lideri političkih stranaka dobrodošli da doprinesu tom procesu.

„Kosovo će u procesu biti jednoglasno, jer kada su u pitanju politički i nacionalni interesi imamo jedinstven stav“, navodi se u odgovoru iz kabineta premijera, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari