Hoti: Vizna liberalizacija jedno od najhitnijih pitanja 1Avdulah Hoti Foto: Facebook

Novi premijer Kosova Avdulah Hoti, tokom svoje prve zvanične posete Briselu od kad je na dužnosti, sastao se s predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, i s predsedavajućim Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu, Dejvidom Mekalisterom.

Kabineta kosovskog premijera je saopštio da ih je on informisao o prioritetima svoje vlade: proces liberalizacije viza za EU, upravljanje epidemijom, ekonomski oporavak i posvećenost Vlade Kosova ojačanju reda i vladavine zakona.

„Premijer Hoti naglasio je da je vizna liberalizacija jedno od najhitnijih pitanja u odnosu na Evropsku uniju, da je za Vladu Kosova zatvaranje ovog poglavlja veoma važno, kako bi građani Kosova, kao i njihovi susedi, mogli slobodno da putuju u zemlje EU“, kaže se u saopštenju.

Hoti je govorio i o dijaloogu sa Srbijom i rekao je da je njegova vlada „posvećena unapređenju demokratskih procesa u zemlji, produbljujući regionalnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana, s obzirom na procese evropskih integracija“, rečeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari