Hrvatska blokirala poglavlje 26, Vučić napustio Brisel

Ostavite komentar


  1. Premijeru je najteze palo sto u Brselu nije on taj koji odlucuje po sistemu :"JA ne dam…", a ne pomaze ni lupanje rukom od sto, kao ovde. On se zaigrao, ali nema tamo Pinka da mu aplaudira. Diplomatija trazi mnogo vise znanja, vestine, strpljenja, takta, sto on nije nikad imao. Gde su sada premijerovi "prijatelji", kao Merkel, Kurc i td, koji ga hvale na sva usta, da pomognu?

  2. EU mora najpre da utvrdi poglavlja koja se u evrointegracijama otvaraju za Srbiju a ne da ih najpre reklamira a onda dozvoli da je jedna Hrvatska u tome osujeti.

  3. Jadranka Joksimović koja će sutra prisustvovati međuvladinoj konferenciji na kojoj će biti otvorena poglavlja pet i 25. Prema njenim rečima, samim činom dolaska na Međuvladinu konferenciju premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije pokazali su iskrenu posvećenost evrointegracijama, a praksa Hrvatske postaje učestala i zabrinjavajuća. Srbija sada da uvede sankciji prema Hrvtsakoj, i da u njihovim prodavnicima se ne prodaje njihova roba, već iz svih delova sveta.

  4. Meni tužno kad Hrvatska priča o bilo čija prava – zemlja u kojoj su čak i deca nacionalnih manjina kriva za nedostatke u njihovom društvu. Licemerno, tragično i vrlo, vrlo opasno…

  5. Вели да се сутра обрати нацији. Шта има да се коме жали, сам пао сам се убио.

  6. Naravno da sve ima granice, pa necemo da dozvolimo da nam Hrvatska mrsi konce i odlucuje o nasoj sudbini.Ako je iko bio tolerantan onda smo svakako to bili mi.Sasvim je logicna odluka Aleksandra Vucic da se vrati u Beograd.

  7. Hrvatska je jako los ucenik , pa na njihovom putu u EU kocila ih je jedna Slovenija i kako je prosla?Proce isto kao i njihovi kocitelji.

  8. Eto koliko nasa laprdala vrede. Placi***ke, primitivci i barabe! Nece proci ni tri dana a Vucic opet ima da napravi neku glupost.

  9. Ministar neznalica promašio je profesiju. Hrvatska o tome ipak odlučuje, nije jedina, ali odlučuje. Srbija treba privolu Hrvatske za ulazak u EU. Srbija se ponaša prema Hrvatskoj kao da ne treba njenu privolu. Koga je moliti, nije kuditi.

  10. Kao prvo nije Hrvatska jedina zemlja EU koja je bila pritiv otvaranja poglavlja 26.
    A kao drugo, uopste nije praksa da premijeri idu u Brisel na otvaranje svakog podlavlja, za to sluzi prgovaracki tim i ministarka za evropske integracije. To je vuciceva izmisljotina za dnevnopoliticke svrhe i predizborne kampanje. Evo sad ima priliku da se busa u grudi i drami na Hrvatsku.

  11. Tipicno ponasanje Vucica i SNS.Ako im se neko ne divi, ne voli i ima primedbi, odmah se ponasa;glupo, nasilnicki i iracionalno reaguje. Ne mogu da shvate da je Hrvatska clanica EU, a Srbija nije.Kako bi se tek Srbija ponasala.Moze li te zamisliti.Ja ne.

  12. Ko jednog bivseg radikala sa politikom 100 za 1 uopste smatra ozbiljnim? Evropljani se sprdaju sa takvim.Isti oni Evropljani koje je radikal nazivao zlikovcima i fasistima. Zar neko da veruje u Evropejstvo jednog radikala. Ma ajte molim Vas. Jednom ko promeni politiku, nikada vise ne moze biti ozbiljan igrac ma koliko se nekome dodvoravao.

  13. Druze komesaru, kad ti zagusti podvijes rep pa bezis- ti i tvoj podkomesar Dacic!
    Ako vam ne odgovara Europa, begajte bre prema Rusiji, Putinu, Kirilu, Trumpu.
    Trump je vec postao pravoslvavac i to uknjizen, s tri prsta, pomazan.
    Nadolaze bolji dani za Srbiju, Rusiju, pravoslavlje!
    Za Hrvatsku nema spasa – ostaje tvrdoglava, katolicka I proeuropska!
    Srbijo, ne trosi energiju na Hrvatskoj!

  14. Tuzno ,tuzno i jos jednom tuzno.Zar je srpsko rukovodstvo zaboravilo sva stradanja u sva 3 rata od Krvata i od ostalih NA CI evropljana? Pitam se sta su srpski nacionalni interesi?

  15. Izgleda da će u ovoj predizbornoj kampanji Hrvati zameniti istroresnog Miškovića, Đilasa i Kosmajca, koji su mu poslužili u zadnjim dvema. Ali treba i da vrati uslugu HDZ koji je i uz pomoć Vučićevih vojnika pobedio u Hrvatskoj.

  16. Ne čudi mene postupak Hrvatske jer se od nje ovo i očekivalo , nego me interesuje zašto EU dozvoljava da se jedna njena članica ovako sramno ponaša.

  17. Natasa:Ne treba biti toliko zloban. Evropski zvaničnici su davali objašnjenja da je Srbija ispunila sve predviđene uslove i da neće biti problema da se otvori ova tri poglavlja. Niko nije računao na ovako sramno ponašanje Hrvatske.

  18. Svaka cast Vucicu za reakciju, mislim da je on jedini politicar koji sme ovako ispravno da odreaguje na nepravdu i stavi svima u evropi na znanje da se sa Srbijom nece igrati.

  19. Naravno da sve ima granice, pa necemo da dozvolimo da nam Hrvatska mrsi konce i odlucuje o nasoj sudbini.Ako je iko bio tolerantan onda smo svakako to bili mi.Sasvim je logicna odluka Aleksandra Vucic da se vrati u Beograd.Tako da nece prisustvovati otvaranju dva poglavlja.

  20. EU je NATO, to zna svako, dele svet na naše i neprijatelje, ubijaju za prevlast, mi smo miroljubivi, mi bi procvet svih i dobre odnose sa svima.

  21. EU je isto što i NATO, samo podele i ucene, ratovi i neprijateljstva, a mi smo za mir i prosperitet svih.

  22. Hrvatsku i Bugarsku vode "američki" djaci, zato SAD koči ulazak Srbije u EU, jer se više plaše VELIKOG tržišta EU od 500 miliona stanovnika, nego Rusije sa 140 miliona..
    Svi znaju da će kada Srbija uđe u EU, ojačati evropski pravoslavni lobi od 55 miliona stanovnika, a i cela hrišćanska Evropa, koja podržava ravnopravnost nacija, ali bez nasitičke ideologije koja je prisutna kod nekih hrvatskih i bugarskih političara.

  23. Odlicna tema za predizbornu aktivnost. Nike nece da kaze o cemu se zapravo radi I zasto su I bugari stavili veto. Premijer spominje neke ikone koje je odnela SPC a ne kaze da li je to us kladu sa medjunarodnim propisima. Zna se kako se umetnine odnose tokom rata I kako se vracaju nakon rata. Ikone jesu vlasnistvo SPC ali imaju I tretman nacionalnog blaga Hrvtaske pa njihovo iznosenje mora biti u skladu sa propisima. S druge strane pozicija bugara je mnogo interesantnija I tome niko nista ne kaze jer se plase reakcije SPC. U svakom slucaju izbvori ce nam biti interesantni.

  24. Nije to odluka Hrvatskle, ona je samo ona poznata muva, odluka je do SAD I NATO a EU je njena filijala..

  25. Da je Otvoreno I Najvažnije ZATVORENO I JEDNO BITNO PITANJE Za ULAZAK ,tj pravim imenomPOVRATAK,SRBIJE U EU,Ko Što NIJE SVIH,,SAMO,, 5 GODINA,,,Zlatnog doba,, ,,SRBIJE,,nikakava ,,Čokolinda,,,ni 26,to ,,poglavkje,, NEBI BILI ,,Prepreka , Za Daljnje,,Pregovore,,.,ALI ,Činjenice su DRUGI PAR RUKAVA,, još od 2012..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.