Hrvatska: Pred Srbijom dug put suočavanja sa prošlošću

Ostavite komentar


  1. Nije ovde nikakva zamena teza, već prava istina koju vi, ustaše, nikad nećete prihvatiti!

  2. Da ste kolone vojske proterali iz Hrvatske ja bih to razumeo to je odbrana okupirane zemlje, proterali ste 250000 civila, ponavljam civila, jedino oruzje koje je imao taj covek je budak, asov i slicno. Vucic vam je to objasnio prostim jezikom koji vi mozete da razumete.

  3. Difamacijsku kampanju vodi Republika Hrvatska protiv Republike Srbije i to svakog dana i na svakom koraku i nema nikakve zamene teza jer Hrvatska je izvršila zločin nad srpskim stanovništem i to je činjenica!

  4. Kao i uvek svako je fokusiran na svoj deo istine i ne zeli da vidi celinu. Da je ova kritika dosla iz neke druge zemlje, a ne iz Hrvatske moglo bi se cak razmisliti o sadrzini kritike. Posto kritika dolazi iz zemlje koja je planirala (Brionski sastanak) i izvela redukciju srpskog stanovnistva na ispod 4 % onda je jednostranost ove kritike neprihvatljiva. Pobuna srba u hrvatskoj je dosta velikim delom bila posledica iskustava iz vremena drugog svetskog rata (o kojem se u Hrvatskoj ne prica na ispravan nacin). Ako je postojala zelja i plan Hrvatske da smanji broj srba (sto je Tudjman nazivao remetilacki faktor) onda se i to mora uzeti u obzir. To cini da Vuciceva izjava nije bez osnove. Sa druge strane Vucic bi da znemari sve ono sto je prethodilo egzodusu Srba i to da je jedina opcija u to vreme za sve strane bila ona ratna opcija. Niko nije isao na pronalazenje kompromisa tako da je i onaj famozan plan Z4 bio glatko odbijen. Izgleda da je i tada jedino pozeljno resenje bilo: zamrznuti konflikt. AZlocini nad civilnim stanovnistvom u Oluji se nicim ne mogu opravdati.

  5. O kakvoj zameni teza oni govore? Isti ti koji su nepreglednu reku ljudi proterali u nepoznato! Poređenje sa nacistima je ništa, obzirom da su bombardovali gladne i iznemogle zene, decu, stare dok su ih u jednoj koloni terali sa njihovih ognjšta! Sada ocigleno imaju problem sa starim i iznemoglim Srbima ostavljenima kraj puta pošto su samo oni ostali posle 4. avgusta 1995 u Hrvackoj!

  6. Hrvatska je Naci drzava, nastala na genocidu nad Srbima, nekaznjena je za pocinjena zverstva, 1914, 1941-45, 1992-95, zato sada i divljaju. Jedino jedno veliko zahvaljivanje hrvatima, na isti nacin na koji su oni radili Srbima tokom 70 godina, moze dovesti do pomirenja.I tako se zahvaljivati do poslednje brojke.

  7. Убице и кољаши нас подучавају! Јадни су и чемерни! Њихова држава је створена на костима и невиним жртвама Срба и српске деце! Њихова лијепа је монструм држава огрезла у злочинима над својим народом и лежи на мору српске крви! Они, да имају мало памети, бар би се застидели и ћутали али крволоци немају морала и гриже савести!

  8. Hrvatima je lakse da se tako postave nego da prihvate istinu,u svakom slucaju kao sto je i Vucic danas rekao Hrvati su dobrodosli u nasoj zemlji,Srbi ne sire govor mrznje.

  9. Hrvati si mnogo puta dokazali i pokazali kakav odnos imaju prema Srbima! Vučić nije ništa loše rekao, već je na pristojan način rekao istinu!

  10. Temelji hrvatske nezavisnosti su izgradjeni na srpskim leševima i zločinu. I oni govore o suočavanju sa prošlošću!!!

  11. Badava,laz koja se godinama ponavlja polako ulazi u mozak i postaje istina.Sve jasno kao sunce ali i dalje sami sebe lazemo da bi nam bilo lakse ,kako rece Dobrica Cosic:“Laz je srpski drzavni interes.“Tesko nama s nama…

  12. Oni genocid nad nekim narodom nazivaju ‘zamenom teza’? Samo neka Hrvati prestanu da glume zrtve, jer im gluma ocajno stoji, ovde je jedina zrtva Srpski narod!

  13. Umesto da krenu tim putem, srpski zvaničnici kao da sve više gube osećaj za prostor i vreme u kojem se nalaze i nastavljaju difamacijsku kampanju protiv Republike Hrvatske. Hrvatska i

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.