Hrvatski istoričar pokušao da objasni odnos Srbije i Rusije: Odakle seže tolika ljubav?

Ostavite komentar


  1. Ugrinovic je tipican primer rusofila, covek koji bi poverovao da je magarac konj, samo da mu to kaze Rus.

  2. Sve to nije sporno. Ali je sporan kriminal i bezakonje u Srbiji. I nizak standard građana.

  3. Gavrilo Princip je bio zagovornik Jugoslovenstva a ne nekakvog velikosrpstva. Dosta više sa tim prisvajanjem kako je Princip bio neki velikosrpski četnik, jer nije.

  4. Solidan tekst u objektivnom “Danas/u”. U svim tom tekstu nedostaje infi da su Srbi i Rusi bili jedan Narod i tu je osnov danasnjeg rusofilstva vecne Srba uz info da su Srpski i Ruski jezik bili skoro identicni do dolaska (iz Beča) Vuka Karadzica.

  5. Катанић не спомиње свесно десетине битних историјских података. Први нека буде до детаља исто исповедање вере а други да Србима Руси никад животе нису узимали…остало бар Википедија објашњава све што се те љубави тиче.

  6. Nema tu sta pragmaticni razlozi su u pitanju. Mi I da hocemo nemamo izbora, zapad je totalno u koliziji sa nasim nacionalnim Intresima.

  7. Ja sam u školi učio engleski i kasnije ga pristojno savladao, ruski me ne interesuje ama ič.
    Odlično pamtim vreme Gvozdene zavese, narod koji tako nešto nametne sebi pa i drugim narodima obično prođe baš kao i Nemački narod od čije zemlje nije ostao ni kamen na kamenu.
    E tako će i Rusija da prođe, nema opravdanja za jedan takav kriminalizovani sistem.

  8. Dosta jednostran tekst. On ne sadrži činjenice, da zadnjih decenija desetine hiljada građana srbije, svake godine, odlazi na zapad i da svoju decu školuje na zapadu. Pored toga, građani Srbije su godinama izloženi strahovitoj rusofilskoj propagandi, kako režima Slobodana Miloševića, tako i režima Aleksandra Vučića.

  9. Igrom slucaja otac mi je poreklom iz Prizrena. Ruski se nije ucio u skoli, sto i on ne moze skroz da slaze jer govori o ocu profesoru ruske i francuske knjizevnosti. Istina je u stvari da je francuski bio strani jezik koji ucen u skolama u Prizrenu, kakav ruski.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.