Aleksandar Jovanović Ćutafoto BETAPHOTO/EMIL VAŠ

Ni ove subote, 2. septembra, opozicija, odnosno tehnički organizatori protesta Srbija protiv nasilja, nisu planirali da se njihovi predstavnici popnu na binu i održe govore okupljenim građankama i građanima Srbije.

Da će opozicioni lideri, organizatori Srbija protiv nasilja, u septembru početi da se sa bine obraćaju učesnicima protesta Srbija protiv nasilja, uveliko je najavljivano.

Međutim, kako je za Danas rekao Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka u Skupštini Srbije, to se neće dogoditi ove subote, već za dve do tri nedelje.

– Opozicija ima plan i svi smo saglasni sa tim. Ove subote neće biti obraćanja opozicionih lidera na protestu, ali se to može očekivati za dva do tri vikenda – rekao je on.

On je ponovio stav koji ističe nedeljema unazad, a to je da je nužno ujedinjenje opozicije.

Novi DSS i Miloš Jovanović nisu opozicija režimu Vučića

– Naša obaveza je – ujedinjenje – ponavlja sagovornik Danasa.

Upitan o stavu Narodne stranke, odnosno Stefana Jovanovića, šefa poslaničke grupe NS u Skupštini, o tome da bi i Miloš Jovanović, lider Nove Demokratske stranke Srbije, trebalo da bude pozvan i zauzme ulogu organizatora i učesnika protesta, Aleksandar Jovanović Ćuta odgovara kategorično – ne.ž

– Oni koji nisu glasali u parlamentu za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, za njih nema mesta u opoziciji. Novi DSS je rekao šta je imao – kaže Jovanović.

Neka ga šef poslanička grupe Narodne stranke zove koliko hoće, dodaje, ali kod sebe.

– Miloš Jovanović nije opozicija režimu Aleksandra Vučića i to je jasno kao dan – kaže on.

Prema njegovim rečima, onaj kome je Gašić dobar, taj nije opozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari