U septembru se penjemo na binu i saopštavamo građanima jasan plan opozicije za rušenje ovog zla: Aleksandar Jovanović Ćuta u šetnji od Skupštine do RTS (VIDEO) 1Foto: FoNet / Marko Dragoslavić

Ja sam danas ceo dan bio na Gazeli – rekao je večeras Aleksandar Jovanović Ćuta u odgovoru na pitanje zbog čega se protest Srbija protiv nasilja održava mimo blokade auto-puta u organizaciji ekoloških organizacija SEOS.

Dobro je da ih pritiskamo i na Gazeli i ovde, rekao je on, na putu od Skupštine Srbije do RTS, rutom protesta Srbija protiv nasilja.

Protest Srbija protiv nasilja je usmeren medijskom rutom, koji je ugovoren unapred, zato nije na Gazeli, istakao je Aleksandar Jovanović Ćuta, rekavši da ne vidi nikakav problem u tome što je SEOS na Gazeli a protest Srbija protiv nasilja ide svojom putanjom.

– Ko hoće, može slobodno posle da ide i na Gazelu, to je stvar slobodne volje – napomenuo je.

U odgovoru na pitanje šta će se dogoditi od septembra, u kontekstu najavljenog omasovljenja protesta, Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao: „Čućete kakav je jasan plan opozicije“.

– Čućete kakav je jasan plan opozicije koja će se u jednom trenutku obratiti građanima… Opozicija ima moć da prekine svaku sednicu Skupštine… Plan se uveliko dogovara i već je dogovoren. Imamo obavezu da izađemo na tu binu. Plan postoji – istakao je Ćuta.

Manje analiza i poltike, više aktivizma, rekao je on, govoreći o planovima opozicije.

– Septembar je mesec u kojem ćemo građanima saopštiti plan. Mislim da će to biti ujedinjenje jer nama druge nema – istakao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je rekao da opozicija ima moć da vrati veliki broj ljudi na ulice.

– Građani će nam verovati samo ako smo ujedinjeni i ako imamo jasan plan… A, to će se i dogoditi, jer nama druge nema, mi zajedno moramo da rušimo ovo zlo – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari