I predsedniku Vučiću je jasno koliko su kragujevački „naprednjaci” nesposobni: Narodni pokret Srbije o rekonstrukciji Gradske tržnice 1Foto: Z. S. M.

 

On ih naziva nesposobnima, oni mu se zahvaljuju, reagovanje je novoosnovanog Narodnog pokreta Srbie u Kragujevcu povodom višegodišnje rekonstrukcije Gradske tržnice o čemu je u svom, jednom od, javnih obraćanja pričao i sam predsednik Aleksandar Vučić.

– Pre nekoliko dana, vrli nam predsednik, na konferenciji za štampu, govorio je između ostalog o našoj nesrećnoj Tržnici, pomenuvši i to koliko je besan zbog „nesposobnih ljudi”, misleći na svoje stranačke sapatnike na čelu našeg grada, kažu u NPS Kragujevac.

Po njihovom mišljenju „s obzirom na to u kakvoj diktaturi živimo, ovo je iznenađenje, jer ’Veliki štrumpf’ nikada do sada nije ovako govorio o svojima, nazivajući ih nesposobnima, koliko god to na kraju bilo istina”.

– Srpski naprednjaci, inače sektaški organizovani, retko izbacuju svoj prljav veš, ali čini se da je „prvorođenom” svega preko glave, pa je najgore među najgorima, čitaj, kragujevačke naprednjake, rešio da javno prozove, smatraju oni, dodajući da „zaista, biti najgori u SNS-u, zbog velike konkurencije, nije lako, a kragujevački naprednjaci su uspeli u tome i treba im čestitati”.

Naravno, po njihovom mišljenju, kragujevački gradonačelnik je „poltronski iskoristio priliku da se sa skupštinske govornice u petak predsedniku javno zahvali”, jer nije mala stvar da te predsednik javno pomene, pa makar te i nazvao i „nesposobnim”.

– Povod svega ovoga je, naravno, Tržnica, koja je ogledalo nesposobnosti, nemarnosti i bahatosti naše gradske vlasti, a toga su oni i te kako svesni, pa treba vaditi grumenje iz vatre, navode u svom obraćanju javnosti medjima u Narodnom pokretu Srbija iz Kragujevca.

Oni ističu da je „Pozorište lutaka u Skupštini grada, bez sopstvene svesti, savesti i prava glasa, usvojilo je predlog o novom zaduživanju građana grada Kragujevca, sa dosadašnjim kreditom, na ukupno pet miliona evra”.

– Koji nivo bahatosti i drskosti je potreban da bi se zahtevalo novo zaduživanje ovog osiromašenog i devastiranog grada i, još gore, kakvo neznanje i nemar je potreban od strane gradskih odbornika da bi se takvo nešto odobrilo, pitaju se oni.

I predsedniku Vučiću je jasno koliko su kragujevački „naprednjaci” nesposobni: Narodni pokret Srbije o rekonstrukciji Gradske tržnice 2
Foto: Z. S. M.

Po njihovim rečima „s obzirom na to da se u rešavanje problema” uključio i „prvorođeni”, jasno je da se do izbora mora nešto uraditi povodom Tržnice, jer treba „sa nečim izaći pred glasače”, samo što to „neće debelo platiti ni Vučić, ni Dašić, već upravo građani grada Kragujevca”.

U svom saopštenju povodom rekonstrukcije Gradske tržnice oni podsećaju da je za izgradnju ovog zdanja davne 1929. godine bilo potrebno ukupno 100 dana, a sada se pretvorilo, nesposobnošću aktuelne gradske vlasti, „u travestiju, kojoj se kraj ne nazire”.

– Naravno, pošto ni ovo zlo neće večno trajati, doći će trenutak kada će se svoditi računi, a svi koji su umešani u slučaj Tržnice će odgovarati za učinjeno i neučinjeno, zaključuju iz NPS Kragujevac završavajući obraćanje javnosti „dogorelo je do nokata odavno”.

I predsedniku Vučiću je jasno koliko su kragujevački „naprednjaci” nesposobni: Narodni pokret Srbije o rekonstrukciji Gradske tržnice 3
Foto: Z. S. M.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao rekonstrukcija Gradske tržnice u Kragujevcu traje već četvrtu godinu.

Tim povodom lično je sam predsednik Aleksandar Vučić reagovao više puta, poslednji put u svom (jednom od) prošlonedeljnih javnih obraćanja kada ju je pomenuo, u negativnom kontekstu, zajedno sa ostalim projektima u svom „nju dilu” predviđenim da budu urađeni u naredne četiri godine, obećavši pomoć i angažovanje države po pitanju rešavanja ovog problema.

– Toliko sam besan na sebe zbog Gradske tržnice i svih nesposobnih, i ljudi, i problema, i rešenja koja su postojala proteklih godina oko nje, jedne od najlepših i najvažnijih zgrada u Kragujevcu, naglasio je predesednik Vučić.

Posle ove „prozivke” na nacionalnim medijima, lokalne vlasti u Kragujevcu su reagovale promptno.

I predsedniku Vučiću je jasno koliko su kragujevački „naprednjaci” nesposobni: Narodni pokret Srbije o rekonstrukciji Gradske tržnice 4
Foto: Z. S. M.

Na sednici Skupštine grada, u petak, po hitnom postupku, odbornici su dali saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP „Šumadija”, koje rukovodi ovim objektom, o povlačenju kreditne linije od milion evra kod OTP banke predviđene finansijskim planom i planom poslovanja ovog preduzeća za ovu godinu.

Reagovali su i građani i kragujevačke opozicione stranke po čijem mišljenju je sve ovo „dodatnih milion evra preko naših leđa”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari