Ibrahimi: Kosovo nije ugroženo ratom, već ekonomskom i energetskom krizom 1Foto: Shutterstock/OPIS Zagreb

Politički analitičar Iljir Ibrahimi ocenio je da su izjave premijera Kosova Aljbina Kurtija ratnohuškačke pošto Kosovo nije ugroženo ratom, već je u opasnosti od ekonomske krize i energetskog kolapsa.

Reagujući na jučerašnje izjave premijera u intervju za italijanski list „La Republica“ i Radio Slobodna Evropa, Ibrahimi je rekao da ne razume kako Kurti može da kaže da je zemlja u opasnosti od rata, a uveče ide da igra na festivalu koji ima posetioce iz celog sveta.

On je naveo da izjave Kurtija utiču na gradjane jer se pretpostavlja da ima informacije iz prve ruke.

Ibrahimi je kazao da bi, ukoliko postoji ratna opasnost, imali mobilizaciju Kfora i dodao da Kosovo nije u opasnosti od rata nego od ekonomske krize i energetskog kolapsa.

„Izjave premijera se shvataju ozbiljno jer se pretpostavlja da ima informacije iz prve ruke. One utiču na gradjane ali i na medjunarodnu arenu, kako na posetioce, tako i na investitore. Da je postojao rizik od rata, Kfor bi prvi reagovao na bilo kakvu mobilizaciju. Tako nešto nismo videli“, napisao je on na Fejsbuku.

Aktuelna situacija se prema njemu može prevazići upravljanjem i vođstvom, a ne ratnohuškačkim jezikom, naveo je Ibrahimi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari