Igre prestola u dinastiji Karađorđević: Princ Filip otkrio probleme u odnosima sa prestolonaslenikom Aleksandrom

Ostavite komentar


  1. Gospodin koji jos nije naucio srpski jezik, a hteo bi da bude srpski kralj, ne treba da se ponasa poput Elizabete II, ta vremena su prosla (cak je i ona morala da se pomiri sa tim). Unuk je presladak, njegova krv, a ovo ponasanje je sramotno! Pri tome, Katarina niti je kraljevske krvi, niti im je majka.

  2. Srbija je republika. Ne može se govoriti o prestolonasledniku već samo o pretendentu na presto.

  3. Cela ova predstava bila bi zabavna da se dešava u nekoj uređenoj Evropskoj zemlji sa neprekinutom tradicijom monarhije. Ovako sve liči na neku tv sapunicu b kategorije koja u stvari nikoga ne interesuje. Ako bi ovde i neko poželeo da ponovo imamo monarhiju da li bi odabrao da to bude sa porodicom koja pravi ovakve cirkuse? Šta li bi tek radili da imaju neku formalnu vlast ili ulogu? Draga gospodo naslednici, lepo se povucite, budite obični građani bez kojekakvih titula koje ništa ne znače (i neće) i nastavite sa svojim cirkuzantskim aktivnostima, ali privatno.

  4. U najmanju ruku, dok je sve još na klimavim nogama, oni se svađaju. Baš tako, šta reći?

  5. Srbija, ako je nešto pameti ovde ostalo, nikada više neće biti kraljevina. Sada vidimo i šta to, u stvari, znači. A vidimo i koliko bahato razmetanje ovih primitivaca košta nas koji plaćamo porez. Ko su bre oni da se razmeću po dvorovima, na koji su oni način zadužili Srbiju, osim što su je pljačkali i razorili svojim maloumnim odlukama? Bilo je mnogo razumnijih Srba, naučnika, lekara, vojnika, umetnika, koji su ostavili iza sebe velike stvari, pa su umrli u siromaštvu, zaboravljeni od svih. A mi pričamo i dalje o nekakvoj dinastiji koja se sa svim svojim nemoralom i perverzijama ušuškala u milione koje joj mi dajemo, bez ikakvog značaja za ovu zemlju, samo zbog svoje „plave“ krvi, koja je oduvek plava mogla biti samo zato što je toliko pogana.

  6. Treba ga iseliti iz dvora i dati mu garsonjeru u gradu,tobi mu bilo dovoljno,nego građani plaćaju njegovo baškarenje,a ne znamo ni ko je niti je još naučio srpski da govori,najgluplji čovek za 6 meseci nauči strani jezik,a on nemože….a na kraju Srbija je Republika i nikad više neće biti monarhija,deci svaka čast…..

  7. On je pretendent na presto dok Srbija ne bude kraljevina, ako ikad bude.

  8. Simpaticni ste i vi i vasa supruga ali porodicni odnosi se resavaju u porodici ne u novinama

  9. Filip najbolji lik iz cele priče. Čovek jasno staje na stranu naroda i gleda interes naroda. Aleksandar dopustio da Katarina uvali svoju decu na dvor, iako nemaju nikakve veze sa Srbijom ni zakonska prava. Tako da od svih njih Filip zaslužuje poštovanje. Ne verujem da će Srbija biti kraljevina, ali te rodbinske veze u svetu mogu biti korisne za diplomatiju, pa podršku treba dati onome ko je zaslužuje. Nađite fotografije gde Katarina ide sa ćerkim u diplomatske posete, a ćerka nikakve veze sa Srbijom nema.

  10. Prestolonasljednik,čega, koja je to država,ovi se malo igraju kraljevine.Pa Aleksandar Karađorđević ne govori dobro materinji jezik,a drži se nekih „kraljevskih“pravila.

  11. Da,može se u Skupštini i raspravljati o povratku dinastije ali koje?Imamo ih dve…
    Šalim se.Karadjordjevići su zatrli i najmanji trag Obrenovićima.Inače,dinastija Obrenović je duže vladala Srbijom.

  12. naucite vec jednom, aleksandar nije prestolonaslednik jer srbija nije kraljevina.

    srbija je republika a aleksandar je glava kuce karadjordjevica

  13. Kaze sa abdikAcija a ne abdikcija. Pisto se greska ponavlja, ocigledno je da se radi o niskim nivou kulture i obrazivanja aitira teksta. Vama takve stvari ne bi smele da se desavaju. Ko zeli da cita o “abdikciji” ima Alo, Informer, Kurir i slicne tabloide.

  14. Vazno je da Aca ima ona dva grcka pingvina i trip da je prestolonaslednik u republici.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.