Ilić: Nacionalni centar otvoren za sve koji podržavaju naš program 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Cilj Nacionalnog centra, kao novog političkog bloka, je da Srbija konačno postane ozbilja država sa institucijama koje rade svoj posao, izjavio je danas predesdnik Nove Srbije Velimir Ilić.

On je, kao jednu od bitnijih tačaka programa, naveo i hitno donošenje zakona o lustraciji kako bi se iz politike sklonili ljudi koji već 18 godina „razaraju tkivo Srbije“ i njene institucije.

Prema njegovm rečima, spoljnu politiku Srbije ne može da vodi predsednik kao što je slučaj sa Aleksandrom Vučićem, već treba da je definiše i vodi Vlada.

„Mi želimo da Srbija ozbiljo pregovara sa Evropskom unijom, ali bez uslova da se potpiše bilo šta u vezi otuđenja Kosova. Zato mi jedini snažno poržavamo stav Akademije nauka i Srpske pravoslavne crkve“, izjavio je Ilić.

On smatra da su Srbija i njeni građani oštećeni velikim brojem loših privatizacija, zbog čega suguriše da je bitno poništiti brojne ugovore sa stranim firmama i okrenuti se domaćim poslovnim ljudima kako bi stvarali „jednu domaćinsku državu“.

Prema njegovoj oceni, trenutno se u Srbiji suzbija sloboda kretanja i govora političkih protivnika aktuelne vlati, i jako je teško suprotstaviti se Vučićevoj politici, u prilog tome govori i nedavni incident u Kruševcu kada je fizički napadnut član opozicije Borko Stefanovića.

„Zato predlažem da svi iz opozicije dignu glave i ujedine se u borbi protiv zla“, rekao je Ilić i dodao da je Nacionalni centar spreman da primi sve one koji podržavaju njihov program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari