Ima naznaka da bi preostalih pet članica EU mogle da priznaju Kosovo

Sagovornici Danasa o tome koliko je realno obećanje Miroslava Lajčaka da će Kosovo dobiti status kandidata za pristupanje Evropskoj uniji ako postigne sporazum sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. Њихов саплеменик спрема промену устава

  2. Nema naznaka. A i da ih
    prizna i 500 drzava, ne vredi vam nista. Priznanje od Srbije nece dobiti.

  3. Hehehehe koja fabrikacija zelja ovog nama nimalo prijatnog tipa i evropskog birokrate….

    1. Ovi iz danasa nisu culi za ono, ne daj istini da nam kvari dobru pricu:)

  4. VI bas hcete da na silu napravite novi rat!!! Ostavite nas na miru! Kosovo i Metohija su autonomna pokrajina u Srbiji.

    1. kosmet je u srbiji samo u vremenskoj prognozi kod mitrovica i marica. tj.zadruga i parovi.

    2. Malo prošetaj po Kosovu pošto kažeš da je srbijanska pokraina!

      1. U pitanju je privremeno okupirana teritorija Srbije, vec su se desavali slicni slucajevi u istoriji ali nisu se zapatili.

  5. Kaze ovaj lik Kosovo je do sada postiglo velike rezultate uteralo sudstvo i policiju na sever. Sta je tu dobro za srbe naprimer? Ocigledno ima zadatak da pomogne albancima

  6. Čemu pregovori ako je priznavanje Kosova jedino rešenje za EU? Vašu energiju onda upotrebite da tih preostalih 5 država prizna Kosovo. Ako to vama nešto znači. Mi ga priznati nećemo! Jer, recite, ima li ijedna država u EU kojoj je na ovaj način oduzet deo teritorije?

  7. Eto, javlja „Danas“ nezavisnost gotova stvar…
    Ostaje još „samo“ ta sitnica – da ponude sporazum koji Srbija hoće da prihvati…

    Realnije je da se vrate u ustavno-pravni sistem RS, i odmah bi imali i status kandidata za članstvo, i srpske pasoše sa kojima mogu bez vize u EU, a siguran sam da bi Srbija čak prihvatila i da uđe u NATO.

    Ali, pošto hoće na silu i protiv prava, onda će malo da se načekaju…

    1. Gospodine Lajčak, kako voditi pregovore sa EU kada Vi podržavate jednu stranu?
      Znači Srbija treba da se vrati UN neka one odlučuju.Vi umesto njih ubedjujete 5 država za priznanje da li je to pravda. Živeo Slovački narod a Vama želim sve naj….

  8. I šta je nas briga šta bi preostalih pet članica uradilo?
    Mi ovde imamo problem sa njihovim eksponentom koji hoće da menja Ustav!!!

  9. Значи, кад вам се коментар не свиђа, нећете да га објавите??????????
    Иначе, поставио сам питање, како је неко успео да повеже наслов и текст, јер ја нигде у тексту нисам прочитао да има конкретних назнака да би пет држава ЕУ могло признати Косово?!?!

  10. Što se tiče nas, prvo u vojsku na godinu da napunimo redove, pa onda “ mi nećemo da priznamo“!

  11. Mogu svi da priznaju Kosovo,ako Srbija ne prizna nista im to ne vredi,džaba su kročili.Da ne pominjem Rusiju i Kinu.Dovidjenja i prijatno!

  12. Vaš problem na Kosovu mozete jedino rešiti podelom Kosova Pa da završite vašu agoniju za koju ste Sami krivi . Ali ni jedan Vaš političar tu opciju nema . Od 1945 do 1990 Vas u većini ta pokrajina nije interesovala zato Stada imate taj problem .

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 8

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.