Incident na biračkom mestu u Zemunu, kontroloru Nove stranke nisu dozvolili da unese primedbu u Zapisnik 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Na biračkom mestu 88 u Zemunu „OŠ Boško Palkovljević Pinki“ došlo je do incidenta kada kontroloru koji je na tom biračkom mestu ispred Nove stranke kontrolori SNS-a, a nakon toga i policajci, nisu dozvolili da unese primedbu u zapisnik, na šta ima pravo, saznaje Danas u Novoj stranci.

Kako Danasov reporter javlja, na licu mesta su i pripadnici policije.

Kontrolor Nove stranke je otišao na pauzu kako bi glasao na svom biračkom mestu. Bio je jedini opozicioni kontrolor na tom biračkom mestu.

O odlasku na pauzu obavestio je kontrolora Nove stranke sa biračkog mesta pored biračkog mesta 88, koji je uvideo da su kontrolori SNSa zaokruživali i ubacivali listiće u izbornu kutiju i o tome je obavestio kolegu kad se vratio sa pauze.

Kada se vratio na biračko mesto 88 pokušao je da proveri da li ima nekih dodatih imena, ali s obzirom da ima više pd 2.000 imena, to nije uspeo.

Zato je hteo da u zapisnik unese primedbu i opiše kako je čitava situacija izgledala. U taj zapisnik, kažu iz Nove, ima pravo da upiše šta god hoće, a nakon toga Komisija odlučuje o primedbama, ali mu kontrolori SNS-a nisu to dozvolili.

Nakon što mu i pored ponovnog upozorenja nisu dozvolili, pozvao je policiju. Policija je rekla da ne može da mu dozvoli da unese primedbu, već da to mora da uradi Komisija, što nije istina, kažu iz Nove.

Pravnici su rekli policajcima da moraju u zapisnik da unesu svoja imena i prezimena i broj značke i da napišu da kontroloru nisu dozvolili da ispuni svoje pravo.

Za sad je situacija mirna, SNS kontrolori i sa ostalih biračkih mesta su se okupili kod tog biračkog mesta, a kontrolori Nove pregovaraju sa policajcima da im dozvole da unesu primedbu u zapisnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari