INCKO: Dodik će snositi posledice

* Vučić izašao u susret zahtevima Brisela, nasuprot Moskvi *Upitan da li prisustvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića na jučerašnjoj proslavi govori nešto i o stavu Aleksandra Vučića, ili je Nikolićev odlazak u Banjaluku nezavisan od volje premijera, Mihailo Crnobrnja kaže za Danas da mu se čini da njih dvojica i dalje povlače poteze u saglasju
Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH za Danas o jučerašnjem obeležavanju Dana Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. Jasno mi je obracanje mnogih (imaju pravo da komentarisu) ali nikako ne razumem obracanje NATO. BIH nije clanica NATO (bar koliko je meni poznato). A o nasim "igracima -patriotama" ne treba trositi reci, kada ih pritisnu izdace RS ka sto su izdali 1995, 1999…

  2. "To što ove godine, za razliku od prošle, na proslavi dana RS, u Banjaluci, nije cela Vlada Srbije, govori nam da je premijer Srbije uvažio stavove EU a nasuprto Rusiji. Pogotovo, jer Milorad Dodik govori opet glasno o razbijanju BiH, doduše mirnim putem, a ne ratom. To su poruke koje podržava Moskva a kojima se protivi Brisel – napominje Mihailo Crnobrnja za Danas." Gospodine Crnobrnja, da li i VI mislite da se mi i EU kopcamo na ledja? U Srbiji se NISTA ne desava bez aminovanja naseg bolesnog predsednika vlade! I dok VI pokusavate da, ne znam zasto, OPRAVDATE prisustvo PREDSEDNIKA Srbije ovom monstruoznom cinu, AV se u Indiji susreo sa svojim ISTOMISLJENICIMA! Jednim Rusom i jednim Idusom. A ministar odbrane se druzi sa Belorusima.

  3. Валентин Инцко, који је своју политикантску каријеру стекао на "Зеленој трансверзали" би да заустави процесе који се на овим просторима догађају по законитостима историје и не види даље од свога носа. Република Српска је настала као одговор на непоштовање Устава Социјалистичке Републике БиХ и као, што ће Јужна Аустрија са главним градом Лајбахом, бити враћена матици земљи, тако ће и српска земља бити уједињена и ту се никаквим политикантским марифетлуцима не може ништа више учинити. Ни Соња Бисерко, са својим шизофреним политиканством му ту не може помоћи.

  4. Za katastrofalno stanje u BIH je najodgovornija medjunarodna zajednica koja za dve decenije nije ništa uradila kako bi država profunkcionisala. Smenjuju se visoki i niži predstavnici sa ogromnim primanjima, a država propada.

  5. "Ambasada SAD saopštila je da "nepoštovanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja kršenje vladavine prava, a oni koji to čine moraju za to da odgovaraju". A rušenje u Savamali ne predstavlja kršenje vladavine prava,te stoga oni koji su to izveli,i oni koji su to rušenje omogućili,ne moraju da odgovaraju?!Najbrutalnije kršenje vladavine prava,noćno rušenje tih objekata,vezivanje prolaznika,oduzimanje telefona.Jedan čovek,noćni čuvar,je preminuo zbog posledica tih trauma…i tada ambasada SAD-a nije imala komenar…

  6. Ko je taj Mihalo Crnobrnja? Komunista koji misli da će SFRJ da oživi i da će ponovi biti bajni ambasador u Americi. Ne sme da pljuje po Srbiji pa udri po RS i Miloradu Didiku. Sram Vas bilo Vaših godina.

  7. @Ing – opet drugi krivi? Pa da Medjunarodna zajednica nije 1995 intervenisala, jos i sada bi se u BiH ubijali. Medjunarodna zajednica je medjutim pogresila, sto nije potpuno paficizovala zemlju, zakonom zabranila rad nacionalnih stranaka, zabranila SDS, HDZ i SDA i nije centralizovala zemlju. Narednih 20 godina je trebala da postavlja Vladu i Ministre iz Skandinavskih zemalja i Japana kako bi sprecila razvijanje sistemske korupcije, itd. Medjunarodna zajednica je pomislila da je Bosancima svih nacionalnosti dosta ratova i sukoba, pa im je dala, eto, da se igraju drzave.

  8. Ma, kakve vi gluposti sve necete napisati! Ako neko zivi u drzavi u kojoj se slavi odredjeni datum vezan za ime i nastanak te drzave ne moze da kaze da se proslavom tog datum diskriminisu oni koji su druge nacije,tj.cija nacionalnost ili veroispovest nije u imenu te drzave.

  9. Mislim da je vreme da se Incko smeni jer izvrce istorju ili je uopste ne zna, zavadja narode u BiH, preti i nepostuje konstutivni narod Srbe. Neko ga tu drzi jer nekome odgovara da se mir u BiH potkopava.

Ostavite komentar


Politika

Aleksandar Vulin se vraća u vladu: Direktno izazivanje SAD, kao kada ti prijatelji savetuju da razmisliš pre tetovaže ramena, a ti se iz prkosa istetoviraš posred čela 7

Aleksandar Vulin se vraća u vladu: Direktno izazivanje SAD, kao kada ti prijatelji savetuju da razmisliš pre tetovaže ramena, a ti se iz prkosa istetoviraš posred čela

Samo šest meseci je Aleksandru Vulinu, osnivaču Pokreta socijalista i “tvorcu srpskog sveta”, trebalo da se vrati na državnu funkciju. Njega je mandatar za sastav Vlade, Miloš Vučević, predložio za potpredsednika nove vlčade Srbije na mesto potpredsednika Vlade bez resora, što delu prozapadno orijentisane javnosti nije dobra vest.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.