Incko: Savest mi je nalagala da pred kraj mandata nametnem zakon o zabrani negiranja genocida

Ostavite komentar


  1. Može on nametati zakone, ali ne može ih sprovesti. Ne verujem da će policija i tužilaštvo dva entiteta procesuirati one, koji ne poštuju ovaj zakon. A sam zakon je odraz slabosti i nesposobnosti međunarodne zajednice, tačnije zapada, koji četvrt veka nakon završetka rata nije uspeo da stvori uslove za pomirenje. Ne odustaju od politike, koja je evidentno pogrešna. Nemaju podršku ni Bošnjaka, iako prevashodno rade u njihovom interesu. Ne može se silom nametati pomirenje.

  2. Mrznju u BiH su kroz istoriju veoma uspesno sejali raznorazni „inckovi“. Nametnuti kolonijalni upravitelji koji su gle cuda uvek bili iz germanskih drzava i zastupnici germanskih interesa. Neverovatno da se nista nije naucilo do sada i da kolonizatori ponavljaju vecito iste greske. Ovaj Inckov poteza kao i nametanje sledeceg germanskog kolonijalnog upravitelja polako ali sigurno vode BiH u raspad.

Ostavite komentar


Politika

Ćuta probio medijsku blokadu: Sagovornici Danasa o tome kako je lider Ekološkog pokreta prekinuo konferenciju Ane Brnabić 10

Ćuta probio medijsku blokadu: Sagovornici Danasa o tome kako je lider Ekološkog pokreta prekinuo konferenciju Ane Brnabić

Narodni poslanik Ekološkog ustanka u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta prišao je u sredu, 17. aprila, predsednici parlamenta Ani Brnabić, uoči početka njene konferencije za novinare, nakon propalog dogovora vlast i opozicije oko izbornih uslova, i upozorio je da ne zloupotrebljava skupštinsku govornicu za obračun sa političkim neistomišljenicima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.