Inicijativa: Fejsbuk stranica COVID 19 Serbia naprednjačka platforma za napad na neistomišljenike 1Foto: Pixabay/geralt

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila je danas da se sa Fejsbuk stranice pod nazivom „COVID 19 Serbia“ širi „mržnja prema političkim neistomišljenicima i nezavisnim medijima“, kao i da je poslednja „meta“ tih napada aktivista inicijative Radomir Lazović.

Iz inicijative su naveli da na toj stranici od njenog nastanka „nema niti jedne vesti“ o pandemiji korona virusa već da služi kao „naprednjačka platforma za širenje bogato sponzorisanih objava sa napadima, podmetačinama i huškanjem na nasilje prema nepodobnim javnim ličnostima i medijima“.

„Nakon što je kompanija Tviter nedavno ugasila više od 8.000 naloga koji su ‘radili na promovisanju srpske vladajuće stranke i njenog lidera’, očito da je fokus vlasti ponovo prebačen na Fejsbuk“, ocenili su iz inicijative.

Naveli su da su „mete“ napada sa te Fejsbuk stranice bili i televizija N1 i novinarka portala Nova.rs Ana Lalić koja je privođena zbog navoda da zaposleni u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nemaju dovoljno zaštitne opreme za rad sa osobama obolelim od korona virusa.

„Ovakvo ponašanje tokom trajanja pandemije i opšte opasnosti od zaraze, kao i korišćenje imena ‘COVID 19 Serbia’ uverava nas da naša država velikim koracima ide ka diktaturi u kojoj je drugačije mišljenje i političko delovanje zabranjeno“, dodali su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari