"Ispunićemo ti želju, ovo je samo početak": "Anonimusi" se pohvalili napadom na sajt predsednika Vučića 1Foto: Pixabay / TheDigitalArtist

Neformalna međunarodna hakerska grupa „Anonimus“ (Anonymous) uputila je danas nove poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj navode da će ga „naterati da plati skupu cenu“. Oni na jednom od tviter naloga (@parrattarna) tvrde da su tokom noći oborili sajt Vojske Srbije, a jutros i sajt vucic.rs, ali su oba sajta trenutno u funkciji.

„Ako želi da se igra vatrom (Vučić prim. aut), hajde da počnemo“, napisali su Anonimusi na svom Tviter nalogu uz fotografiju za koju tvrde da je dokaz da je oboren Vučićev sajt.

Oni su predsednika Srbije nazvali „marionetom Vladimira Putina“.

„Pošto si spreman da nas izazoveš, ispunićemo ti želju. Ovo je samo početak, uskoro će biti svedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas“, napisali su oni.

„Fašisto Aleksandre, ne troši vreme sa svojim psima. Tvoja vojska sada ne može da laje. Ne potcenjuj Anonimuse, stavićemo ti povodac“, napisali su na tom nalogu.

Ta poruka dolazi nakon objave na instagramu predsednika Srbije, koji je okačio sliku kako se igra sa psima i napisao „Spremamo se za borbu protiv anonimusa“ nakon prvih poruka Anonimusa krajem decembra 2022. godine, u kojoj su tvrdili da Vučić ;“izaziva provokacije na severu Kosova i pokušava da izazove oružani sukob“.

Da je do napada došlo, napisao je i Ivan Marković, stručnjak za sajber bezbednost. On je u svojoj objavi na društvenoj mreži Tviter rekao da je u toku napad grupe „Anonimusi“ na resurse u Srbiji.

Kako je naveo, trenutno su identifikovani resursi vojske, Ministarstva spoljnih poslova i sajt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Postoji sumnja da će se prebaciti na eksploataciju podataka“, napisao je on na Tviteru.

Podsetimo, međunarodna grupa poznata kao „Anonimusi“ objavila je pre nedelju dana pretnju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U objavi na Tviteru sa ukrajinskom zastavom, i u video zapisu, uz uvrede i pretnje govore o poslednjim dešavanjima na Kosovu i otvoreno prete predsedniku Srbije, prenosi Kosovo online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari