Istoričar Čedomir Antić: Ako je vlada SNS toliko dobra neka dozvoli slobodne izbore

Ostavite komentar


  1. Ako ćemo realno, nema vajde od „slobodnih“ izbora sve dok glas budale i glas pametnog vrede isto. Problem je očigledan: budala uvek ima više nego pametnih.

    Potrebna je totalna reforma: dvodoma skupština, gornji Dom Mogućnosti, i donji Dom Želja. Budžet i svaki zakon o njegovoj primeni mora da izglasa Dom Mogućnosti.

    Oni koji više uplaćuju u budžet nego što iz njega dobijaju treba da imaju pravo glasa za oba doma, a oni koji se izdržavaju iz budžeta tojest više koriste nego što uplaćuju, mogu da glasaju samo sa Dom Želja – a njihove želje će biti ispunjene samo ako gornji dom smatra da je to dobro.

    Zna se da onaj ko troši svoje pare to radi mnogo pažljivije od onoda ko troši tuđe – e pa zato je ovakva reforma n e o p h o d n a.

  2. Uvek je za sve neko drugi kriv i rado pokazujemo prstom na druge a ovdašnje licemerje je bezgranično!

  3. Istoričar Čedomir Antić: Ako je vlada SNS toliko dobra neka dozvoli slobodne izbore

    Ako su izbori toliko dobri, kako nikako da izaberemo dobre?

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Cilj CBK nije kažnjavanje već zakonitost i transparentnost 9

Kurti: Cilj CBK nije kažnjavanje već zakonitost i transparentnost

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u Kamenici da cilj Pravilnika Centralne banke Kosova (CBK) o gotovinskom plaćanju nije kažnjavanje, već zakonitost i transparentnost pri korišćenju novčanih sredstava.Od ponedeljka, 13. maja evro je jedina valuta za transakcije na Kosovu, a za one koji koriste dinar predviđene su kaznene mere.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.