Izabrani novi predsednici resornih odbora DS 1

Predsedništvo Demokratske stranke izabralo je nove predsednike resornih odbora u okviru Centra resornih odbora Demokratske stranke.

Kako se navodi u saopštenju, resorne odbore čine ugledni članovi akademske, privredne i stručne javnosti. Centar resornih odbora će formulisati politiku koja će biti okrenuta ljudima, davaće nova rešenja za probleme u kojima se Srbija i njeni građani nalaze.

Novi predsednik resora spoljnih poslova i evropskih integracija je bivši generalni direktor RTS-a, ambasador i novinar Aleksandar Crkvenjakov; resor bezbednosti, odbrane i vanrednih situacija vodiće penzionisani general ratnog vazduhoplovstva Sreto Malinović; na čelu resora za pravna pitanja, državnu upravu i lokalnu samoupravu biće dr Balša Kašćelan; finansije i monetarnu politiku vodiće dr Srboljub Antić, dok će dr Ivan Stefanović biti na čelu resora ekonomije, trgovine, turizma i IT. Resor građevine, urbanizma, saobraćaja i infrastrukture će voditi prof. dr Dragoslav Šumarac, energetikom i rudarstvom će rukovoditi Aleksandar Ćirilović, a novi predsednik resora poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede, održivog razvoja je Vojislav Janković.

Nova predsednica resora socijalne politike, rada i zapošljavanja je sociološkinja i bivša narodna poslanica Ljiljana Lučić, dok će resorom zdravstva i ekologije rukovoditi dr Danijela Stanković Baričak. Na čelu resora prosvete, obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja, omladine i sporta biće prof. dr Marina Nikolić, a resorni odbor za kulturu, medije i informisanje vodiće Jovan Despotović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari