Beogradski izbori: Zašto Vladimir Obradović nije preletač (VIDEO) 1Vojin Radovanovic

Kako se približavaju izbori, tako se opet aktivira tema preletača, kojih je bilo mnogo u poslednjih 10 godina, i najčešće su prelazili u vladajuću SNS.

Dušan Vučićević sa Fakulteta političkih nauka kaže da „kada pogledate SNS u poslednjih 10 godina, ona je konglomerat bivših članova DS, DSS, G17, iz izvornog SNS gotovo niko nije ostao“. Psiholog Žarko Trebješanin ocenjuje da to nije samo pitanje politike, „možete da menjate mišljenje, nije problem da neko promeni stranku ako ona promeni svoj kurs, ali ovo je pitanje morala i ličnosti“.

„To su (nekadašnji) ‘žuti’ koji se bore protiv sebe i to očigledno ne utiče na birače“, navodi Vučićević u Novom danu na TV N1.

Trebješanin dodaje da je „siguran da ove što preleću u SNS, da ih ovi u SNS gledaju popreko, ne vole ih, smatraju ih stranim telom koje je tu upalo“.

„Neko ko je tu 10 godina ne gleda ih blagonaklono. Mislim da ni kod birača ne uživaju neko poverenje, ali ipak progutaju. Oni (birači) glasaju za vlast“, smatra Trebješanin.

Na pitanje da li je kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović „preletač“, kako ga karakterišu predstavnici vlasti i tabloidi, Vučićević kaže da bi rekao da nije.

„Kada se bavite nekim poslovima, jeste upućeni i na određenu dozu saradnje sa državom“, ocenjuje.

Trebješanin dodaje da „ispada da mu je velika mrlja što je radio za vladu, to znači da čoveka treba da bude sramota što je radio za vladu, nema logike“.

„On je izuzetno sposoban čovek, odličan organizator, bio je svestan toga (da će ga napadati). Ali, ovo je toliko glupo, i zbilja može da se okrene protiv njih (vlasti), ispada kao da je sarađivao sa nacistima, pa to je njihova vlada“, ukazuje Trebješanin.

Ističe da je „jedno da se vi učlanite u stranku sns, a drugo je da vi pomognete svojoj vladi kao stručnjak u nečemu“ i kao primer daje tragediju u maju u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, pitajući da li je trebalo psiholozi da se ne odazovu pozivu vlade da pomognu u prevazilaženju njenih posledica.

U tvitovima u kojima Obradovića napadaju naprednjaci, navode da je on ne tako davno radio za Vladu, bio član DSS i savetnik ministra Nenada Popovića.

„Iza njega ne stoje prevelike afere i vlast neće imati previše vremena da ga blati“, smatra Vučićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari