"Biće nas mnogo i mnogo ćemo da vam smetamo": Poruka aktiviste Ivana Bjelića sa protesta ispred RIK-a (VIDEO) 1Foto: V. Stojsavljević/Danas

Učesnici petog protesta na koji su pozvali predstavnici izborne liste „Srbija protiv nasilja“ tražeći poništavanje izbora na svim nivoima, zatražili su i večeras otvaranje biračkih spiskova i najavili protest ukoliko to ne bude urađeno do ponedeljka.

Aktivista Ivan Bjelić, obraćajući se okupljenima putem megafona ispred zgrade stare Skupštine, gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije (RIK), najavio je da će građani u ponedeljak u podne blokirati dve saobraćajnice na šest sati, a da će lokacije biti objavljene neposredno pre toga.

„Biće nas mnogo i mnogo ćemo da vam smetamo. A vi ćete morati da odgovorite na naše zahteve i otvorite birački spisak“, kazao je Bjelić.

Upitao je premijerku Anu Brnabić koja je na konferenciji za novinare odbacila navode o izbornim neregularnostima, zašto se ne otvore birački spiskovi ako je sve regularno.

„Ja mislim da bi bilo mnogo lakše otvoriti birački spisak, nego dva sata pričati kako neke strane službe destabilizuju Srbiju“, ocenio je aktivista.

Govoreći o izjavi ambasadora SAD Kristofera Hila koji je rekao da će SAD nastaviti saradnju sa Vladom Srbije nakon izbora, Bjelić je upitao „pa ko je onda strani agent i radi za strane službe“.

Kao i na ranijim protestima, preko razglasa je puštena uvodna špica Dnebnika Radio-televizije Srbije, što je izazvalo negodovanje i zvižduke okupljenjh.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ i građani protestuju od ponedeljka, tražeći poništavanje izbora na svim nivoima zbog, kako tvrde, izborne krađe, zbog čega je nekoliko njih, predvođenih potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić, stupilo u štrajk glađu.

Dešavanja sa protesta ispred RIK-a pratite u Danasovom BLOGU UŽIVO.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari