Predata lista Srbija protiv nasilja RIK-u (FOTO/VIDEO) 1Foto: Printskrin N1

Nakon što su se okupili ispred Narodne skupštine, i otišli peške do sedišta Republičke izborne komisije, iza transparenta „Srbija protiv nasilja“, simbolizujući 27 održanih protesta, predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ predali su potpise za svoju izbornu listu.

Kako je rekao jedan od nosilaca liste Miroslav Aleksić, za 250 kandidata, prikupljeno je oko 20.000 potpisa.

Opozicione stranke okupljene oko liste Srbija protiv nasilja okupile su se u 11:20 ispred skupštine sa prikupljenim potpisima.

Oko 11:30 krenuli su u šetnju ka prostorijama Republičke izborne komisije.

U prostorije RIK-a stigli su oko 11:50, gde su nakon predaje potpisa održali konferenciju za štampu.

Novinarima se najpre obratila Marinika Tepić, koja je naglasila „dugujemo normalan život“ generacijama koje ne poznaju drugu vlast.

Istakla je da Vučić vlada na nasilju i proizvodnji straha i da je potrebno da se zbog toga na ovim izborima ujedinimo.

Pozvala je građane da utiču na ljude i da „svi zajedno sprečimo epsko uništavanje države, da izađemo na izbore i smenimo vlast.“

Na listi „Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“ su imena kandidata Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Ekološkog ustanka, Zeleno-levog fronta, stranke Srbije centar, stranke Zajedno, Građanske demokratske partije, Rumunske partije i pokreta Novo lice Srbije, prenela je agencija Beta.

Aleksić i Tepić su u izjavama novinarima pozvali gradjane da izađu na glasanje 17. decembra i izrazili uverenje u svoj izborni uspeh.

Obećali su da će obezbediti da se svi u Srbiji osećaju bezbedno i da će, ukoliko pobede na izborima, raditi na „izvlačenju države iz kandži korupcije i kriminala“ za šta su rekli da su odgovorni sadašnja vlast SNS i Aleksandar Vučić.

Tepić rekla da se opozicija okupila da spreči „epsko propadanje Srbije“ i „omogući građanima da žive u normalnom društvu“, a spreči „profitiranje vlasti na korpuciji i kriminalu“.

„Možemo ući u 2024. u oslobodjenjoj i sigurnoj Srbiji, Srbiji bez nasilja i bez mržnje“, kazala je Tepić.

Aleksić je rekao da je na listi „Srbija protiv nasilja“ 250 poslaničkih kandidata koji imaju plan i znaju šta da rade da bi Srbija posle 17. decembra bila „sigurna zemlja“.

Po njegovim rečima, 17. decembra se odlučuje i da li će mladi ostati u Srbiji ili će i dalje odlaziti u inostranstvo, prenosi Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari