STRANKE SA IZBORNE LISTE "SRBIJA PROTIV NASILJA"foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Koalicija “Srbija protiv nasilja” predaće danas u 13 sati potpise podrške za svoju listu u Skupštini AP Vojvodine.

Portal Nova.rs otkriva ko su prvih deset na listi kandidata za poslanike Skupštine AP Vojvodine, kao i ko su nosioci liste.

Pun naziv liste za pokrijanske izbore je Srbija Protiv Nasilja – Mariniкa Tepić – Mihailo Brкić (Stranкa Slobode I Pravde, Narodni Poкret Srbije, Zeleno-levi Front, Ne Davimo Beograd, Eкološкi Ustanaк – Ćuta, Demoкratsкa Stranкa, Poкret Slobodnih Građana, Srbija Centar, Zajedno, Poкret Za Preoкret, Udruženi Sindiкati Srbije „sloga“, Novo Lice Srbije).

Prvi na listi biće Stanko Pužić, diplomairani inženjer menadžmenta iz Narodnog pokreta Srbije. Na drugom mestu nalazi se doktor političkih nauka i diplomata Mihailo Brkić i stranke „Srbija-centar SRCE“. Brkić je ujedno i jedan od nosilaca liste za izbore u Vojvodini.

Treći na listi je Đorđo Đorđić, košarkaški trener i poslanik Skupštine Srbije u prethodnom sazivu, kao kandidat Stranke slobode i pravde. Na četvrtom mestu nalazi se Tamara Maksić iz Zeleno-levog fronta, po struci ekonomistkinja, dok je na petom mestu Gabrijela Visinger Milutinović (SSP), koja je po struci master vaspitač.

Na šestom mestu je Maja Mićić iz Narodnog poktera Srbije koja je po struci građevinski tehničar, na osmom mestu je Robert Šebek iz Stranke slobode i pravde.

Na devetom poziciji na listi kaolicije „Srbija protiv nasilja“ nalazi se docent Radivoje Jovović iz stranke „ZAJEDNO“, dok je deseti Miroslav Ilić (po struci lekar) iz Građansko demokratskog pokreta.

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili 16. novembra odluku o raspuštanju pokrajinskog parlamenta, a nakon toga su izbori raspisani za 17. decembar kad i beogradski i parlamentarni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari