Trasa šetnje Srbije protiv nasilja u Beogradu: Završni predizborni skup SPN održava se u 18 sati 1M.Ilić

Koalicija Srbija protiv nasilja održaće završni predizborni skup danas, u utorak 12. decembra, u Beogradu. Skup je zakazan za 18 sati na Trgu Republike, a planirana je i protestna šetnja do sedišta Republičke izborne komisije (RIK).

Šetaće se od Trga Republike do zgrade takozvane Male skupštine u ulici Kralja Milana, u kojoj se nalazi RIK.

„Ta šetnja će da ima jaku političku poruku: da ćemo mi izborne rezultate pratiti i čuvati i odbraniti, to je i zahtev RIK-u da sve protekne u najboljem redu, da oni u svom mandatu urade da sve bude kako valja“, kazao je Vladimir Obradović, kandidat SPN za gradonačelnika Beograda.

On je za N1 izjavio da se desilo slično kao kad su bili u pitanju njihovi drugi skupovi i konvencije jer, kako je naveo, nigde ne mogu da nađu prostor.

„Mi smo blagovremeno tražili, pitali i slali upite za sve prostore gde bi to moglo da se desi. Ili nismo uopšte dobili odgovor ili su nam odgovorili da je zauzeto“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima,otvoren prostor bio je jedina mogućnost u ovom trenutku, te su se zato na kraju i odlučili za Trg republike.

Nosilac parlamentarne liste SPN, Miroslav Aleksić, pozvao je sve građane Srbije koji žele normalno da žive da im se pridruže na završnom skupu u utorak 12. decembra u 18 sati na Trgu republike u Beogradu.

„Šetali smo ulicama širom Srbije pola godine i izborili se zajedno za izbore na kojima ćemo imati priliku da biramo u kakvoj zemlji želimo da živimo. Promene su počele! Vidimo se!“, poručio je Aleksić, za Nova.rs

Marinika Tepić, takođe nosilac liste, poručila je da je “potrebno je da izađe još pet odsto birača više nego prošli put i da ovu vlast pošaljemo na političku deponiju, onu njihovu radikalsku, gde oduvek i pripadaju, i da konačno živimo normalno”!

Prvi na listi SPN Radomir Lazović,izjavio je za Nova.rs da će skup biti veličanstven ali da ne može da otkriva pojedinosti te da sve posetioce očekuje iznenađenje i jedna velika manifestacija promena.

“Nakon 7.500 kilometara pređenih u ovoj kampanji, nakon više od 20 hiljada vrata na koja smo pokucali, nakon stotina štandova na kojima smo pričali sa građanima, u Beogradu se u utorak održava završna konvencija koalicije Srbija protiv nasilja,” kaže Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari