Vladimir Obradović ispred RIK-a: Tokom celog izbornog procesa beležene brojne neregularnosti 1foto FoNet/SSP

Kandidat za gradonačelnika Beograda na opozicionoj listi „Srbija protiv nasilja“, drugooplasiranoj na nedeljnim izborima, Vladimir Obradović je večeras izjavio da su tokom celog izbornog procesa beležene brojne neregularnosti.

Posebno je naveo da je za veliki broj lista utvrđeno da su potpisi bili falsifikovani, a da su u toku samog izbornog dana „neregularnosti eskalirale do neba“.

Obradović je ispred RIK-a izjavio za agenciju Beta da su neregularnosti koje je činila Srpska napredna stranka, bile toliko mnogobrojne da se „nisu ni skrivale“.

Po njegovim rečima, na stotinak lokacija u Beogradu i širom Srbije su 17. decembra, na dan izbora, ustanovljene mnoge nepravilnosti kao što su: kupovina glasova, „bugarski voz“, dupli spiskovi i organizovnano dovođenje glasača iz drugih sredina, čak i iz drugih država.

„Sve je dovelo do toga da predstavljeni rezultati izbora ne odražavaju volju građana Beograda. I zato za nas ovi izbori nisu prihvatljivi, tražimo njihovo poništenje i ponovno raspisivanje“, rekao je Obradović.

On je kazao da će „Srbija protiv nasilja“ nastaviti da insistira na poništenju tih izbora i pozvao građane da u tome „zajedno istraju“.

„Neće se desiti preko noći, potrebna je istrajnost“, rekao je Obradović.

Ispred zgrade Narodne skupštine u kojoj se nalazi Republička izborna komisija (RIK) okupljen je veliki broj građana koji povremeno uzvikuju „Lopovi“ i traže da im se obrati neko iz RIK-a. Među trasparentnima koje nose okupljeni je i „Srbija talac lopova i psihopata“.

Predstavnici studenata su ispred RIK-a razbacali spisak izbornih lista za beogradske izbore koji izgleda kao glasački listić, preko kojeg je velikim crvenim slovima odštampano „FALISFIKAT“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari