Vladimir Obradović: Prvi put posle deset godina SNS ne može da formira većinu 1Foto FoNet Milica Vučković

Kandidat za gradonačelnika liste Srbija protiv nasilja (SPN) na decembarskim beogradskim izborima Vladimir Obradović izjavio je danas da je 3. mart poseban dan za sve Beograđane, jer Srpska napredna stranka (SNS) posle deset godina ne može da formira većinu.

Obradović je posle trećeg neuspešnog pokušaja održavanja konstitutivne sednice Skupštine Beograda rekao novinarima da se pokazalo da Beograd ne želi SNS i da ima novu šansu da dobije vlast kakvu zaslužuje.

Pred opozicijom je vreme zajedništva kako bi se do kraja dovela promena koja je započeta.

Predstavnik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović rekao je da SNS, i pored izborne krađe, ne može da formira većinu i da to je prvi poraz Aleksandra Vučića.

Nosilac liste Srbija protiv nasilja Dobrica Veselinović rekao je da predstoji borba za ispravljanje brojnih neregularnosti, uključujući popravljanje biračkog spiska, kao i rešavanje medijske situacije.

„Moramo da rešimo situaciju u medijima, jer ste videli da REM svoj posao ne radi, da dodelimo petu frekvenciju, ali i da zaustavimo pritiske na birače i sprečimo funkcionersku kampanju“, rekao je Veselinović.

Što se tiče datuma održavanja novih izbora, Veselinović je rekao da je to deo paketa razgovra i unapređivanja izbornih uslova.

Veselinović je rekao da je ovo bitka koja određuje budućnost celog društva.

„Ovo je bitka u kojoj svi moramo da učestvujemo, bitka koja određuje budućnost našeg društva – da li ćemo biti društvo sa više slobode, demokratije, ljudskiih prava i dostojanstva ili klizimo u diktaturu u kojoj niko ne želi da živi“, rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, opozicija treba da se dogovori o formatu izlaska na izbore.

„Pokazali smo da sarađujemo, ali i sve vreme smo sa građanima na terenu“, rekao je Veselinović, koji je zahvalio svima koji su glasali za SPN, ali i onima koji nisu, jer su ukazali na stvari koje mogu da se unaprede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari