Vučić: SNS 38,5, Srbija protiv nasilja 35 odsto u Beogradu - presudan faktor Nestorović 1Printskrin N1

Srbija ne sme da stane osvojila nesumnjivo najviše glasova u Beogradu – rekao je predsednik Srbje Aleksandar Vučić u sedištu SNS.

Na izborima za Pokrajinsku skupštinu Srbija ne sme da stane je osvojila od 120 poslanika – između 67 i 69 poslanika, rekao je, dodajući da je drugoplasirana lista Srbija protiv nasilja sa 28 do 29 poslanika.

Na trećem mestu je lista Savez vojvođanskih Mađara sa devet mandata, a Socijalistička partija Srbije je osvojila sedam.

Koalicija NADA osvojila je šest mandata, rekao je Vučić.

Vučić je potom rekaom da je lista Srbija ne sme da stane osvojila 74,8 odsto glasova sa KiM, a SPN, naglasio je, tek nešto više od pet odsto „našeg naroda na Kosovu i Metohiji“.

– Na republičkom nivou, Srbija ne sme da stane je na 46,5 odsto, SPN 23,5 odsto, bez glasova sa Kim – istakao je predsednik Srbije.

Kada je reč o republičkim izborima, predsednik Srbije je rekao da je SNS osvojila više od 127 mandata.

– Osvojili smo apsolutnu većinu u parlamentu. Do sada nismo našli nijedno mesto u Srbiji u kojem lista SNS dobila manji broj glasova u odnosu na prethodne izbore – rekao je Vučić.

U Beogradu, prema Vučićevim rečima – SNS je osvojila 38,5 odsto, 35 odsto – Srbija protiv nasilja, na trećem mestu je koalicija NADA sa šest odsto, SPS – 5,4, a Nestorović – 5,1 odsto.

Gradonačelnik će biti Aleksandar Šapić, ja mislim, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da ipak to zavisi od dva faktora.

– Od Nestorovića, ako bi išao sa SPS i SNS – to bi bilo 59 odsto, a ako bi išao na drugu stranu – to bi bilo oko 57 odsto, rekao je Vučić.

Vučić: SNS 38,5, Srbija protiv nasilja 35 odsto u Beogradu - presudan faktor Nestorović 2
Foto: Lena Stevanović

Drugi faktor su Dveri i Zavetnici koji za sada u Beogradu imaju 2,8 odsto, i od toga zavisi, krajnjeg rezultata, da li će preći cenzus, zaključio je on.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari