SDS (Boris Tadić): Učestvovaćemo na lokalnim izborima 2. juna u Srbiji, u Beogradu nećemo 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Socijaldemokratska stranka je donela odluku da neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima zakazanim za 2. jun, ali da će učestvovati na lokalnim izborima istog datuma u drugim opštinama i gradovima, saopšteno je danas.

U saopštenju SDS, čiji je lider Boris Tadić, navodi da je takva odluka doneta jer nije bilo jedinstva opozicije u vezi stava da li učestvovati ili ne na lokalnim izborima u Beogradu 2. juna.

„Nakon što smo se uverili da deo opozicije koja izlazi na izbore je i dalje protiv širenja opozicionog fronta i sabiranja glasova, bilo je jasno da njihov izlazak na izbore nije usmeren na stvarnu promenu vlasti u Beogradu, već na lične i stranačke interese“, navodi se u saopštenju.

Drugo, „slažemo se sa delom opozicije koji je uveren da je zajedničkom borbom bilo moguće izboriti se za pomeranje izbora za jesen, kako bi bilo dovoljno vremena za sprovođenje stvarnih poboljšanja izbornih uslova“, navela je stranka.

Dodaje se da je doneta odluka da SDS izađe na druge lokalne izbore, „jer su ti izbori pitanje očuvanja opozicione infrastrukture, bez koje nema ni opozicione borbe“.

„Podsećamo da smo se istom logikom vodili i u vreme bojkota 2020. kada smo učestvovali u bojkotu na parlamentarnom nivou, a izašli na izbore na lokalu. Za svakoga ko ima elementarna znanja iz tehnike politike takva odluka ne da nije pitanje dvostrukog standarda, već je jedina razumna i principijelna“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari