POKS: Izbori jesu pokradeni, ali nedopustivo mešanje stranih faktora u unutrašnje poslove Srbije 1Foto: Facebook profil Vladimira Đorđevića

Izbori od 17. decembra su „pokradeni“ ali je „nedopustivo uplitanje stranih entiteta“ u unutrašnje poslove Srbije, rekao je Vladimir Đorđević, potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Đorđević je u pisanoj izjavi ocenio da je na izborima u Srbiji 17. decembra došlo do „niza ozbiljnih i nedopustivih malverzacija“ ali da bi prihvatanje međunarodne istrage o tim neregularnostima, na šta je pozvao Evropski parlament (EP), predstavljalo „ozbiljno narušavanje suvereniteta“.

„Da je bilo krađe, bilo je ali u našoj državi da nam neko drugi iz EU kroji kapu, to je nedopustivo. Umesto toga, rešavanje internih problema mora da ostane u nadležnosti domaćih institucija. Da bi to moglo da se ostvari, neophodno je da te institucije ostanu imune na sve vrste političkih pritiska, kako unutrašnjih od strane vlasti, tako i spoljašnjih koji dolaze iz EU“, naveo je potpredsednik POKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari