Zoran Vuletić: Izbori u Srbiji nisu uspeli

Član Predsedništva Građanskog demokratskog foruma govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno ko je ovaj čovek i čime zaslužuje ovoliko prostora u Danas-u? Što se tiče stavova koje je izneo čovek sam sebi skače u usta-. Kako može da se kune u demokratiju čovek koji predlaže da se donesu odluke protiv kojih je više od 70% građana (npr, priznanje tzv Kosova i članstvo u NATO)? Zar demokratija ne znači vladavinu naroda, odnosno sprovođenje volje većine?

    1. A po čemu ti meridavan da sudiš ko koliko prostora zasulžuje u Danas-u? Možda zbog pretencioznog stava da ako ti ne znaš za njega i o njegovom radu, onda on automatski ne zaslužuje „ovoliki“ medjijski prostor.
      U redu, Vuletić i GDF možda ne zastupaju stavove sadašnje većine, ali on nije rekao da želi da te stavove nametne autokratijom (kao što je to uglavnom bivalo u Srbiji), nego da se zalaže za demokratske uslove koji će omogućiti svakoj poličkoj organizaciji da argumentovano promoviše svoje stavove i tako privoli većinu – i ako uspe, onda sprovede tu volju.
      Ali ništa se ne sekiraj, ti i tvojih 70% ste obezbedili još puno godina zaslepljenosti iluzijama o srpskoj superiornosti i glava zabodenih u pesak, dok ostaka sveta nastavlja dalje.

  2. Po čemu izbori u Srbiji nisu uspeli sa 49% izlaznosti a u Hrvatskoj sa 46% izlasnosti uspeli ?

    1. Jer je u Srbiji diktatura i lazni zibori a u Hrvatskoj npr predsednik drzave ne ucestvje u kampanji a rezultati izbora se obrade za celu zemlju u roku od 12 sati, hoces sendvic ?

    2. Da Vas ispravim Dragane: U Hrvatskoj je bila izlaznost 37 % a u Srbiji uz sve naduvane autobuse SNS-a punih virusa 47 %! Ni jedna ni druga zemlja nema cime da se dici nego naprotiv., samo da se stidi. Ali stid nije osobina ovih kabadahija na vlasti koji moraju uvek da su u pravu!

  3. Ne znam za izbore,al je korona,vidim,presla cenzus i do sa dobrim procentom zahvaljujuci izborima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.