Advokat Vojin Bilјić kandidat Suverenista za gradonačelnika Beograda 1Foto: Dosta je bilo

Beogradski advokat Vojin Biljić biće nosilac liste Suverenista za Beograd i kandidat za gradonačelnika glavnog grada te liste koju čine stranke Dosta je bilo (DJB), Zdrava Srbija i pokret Živim za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, Bilјić je jedan od osnivača DJB, a trenutno obavlja funkciju potpredsednika stranke i predsednika Beogradskog odbora DJB.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a zatim i završio Visoke specijalisticke studije prava EU, nakon čega je upisao i poslediplomske studije iz prava EU na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Rezervni je potporučnik Vojske Srbije a ima i advokatsku kancelariju u Beogradu.

Govori engleski i italijanski jezik, a služi se i nemačkim, francuskim i ruskim jezikom.

„Samom činjenicom da je Bilјić kandidat za gradonačelnika, Suverenisti garantuju građanima Beograda da sve slobode koje im Ustav garantuje neće kao do sada biti ograničavane, što podrazumeva ukidanje kovid ausvajsa, ali i vraćanje novca građanima povodom svih kazni kojim su bili izloženi usled neustavnih mera“, navodi se u saopštenju DJB.

DJB je dodao da će, sa Biljićem na čelu grada, pravo građana na zdravu okolinu i čist vazduh, kao i pravo na dostupnost pijaće vode biti neprikosnoveni, dok će sva deca u svim osnovnim i srednjim školama ostvariti pravo na besplatno školovanje, što podrazumeva ne samo potpuno besplatne udžbenike već i besplatne vrtiće, sprotske sekcije, obroke i sve druge aktivnosti potrebne deci.

„Rad javne uprave biće potpuno transparentan, uvešće se red u javni sektor a gradski prevoz će biti besplatan za sve korisnike. Kulturni, istorijski i turistički potencijal Beograda biće u potpunosti iskorišćen“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari