Boris Tadić: Nije strategija ni uspeh izgraditi fabriku guma na najplodnijoj zemlji 1Foto: Nadica Jakovljev

Predizborni skup danas je u centru Zrenjanina održala koalicija Boris Tadić – Ajmo ljudi, i u razgovoru sa građanima predstavila svoj program i kandidate na parlamentarnim izborima.

– Ovde smo da pozovemo građane da izađu na izbore i da pošaljemo u prošlost one koje vladaju deset godinama obmanama, aferama i tek retkim uspesima. U Zrenjaninu kao uspeh predstavljaju krajnje spornu investiciju Ling Long, fabriku guma koja je delom izgrađena na černozemu, najplodnijoj zemlji u Srbiji. Oni imaju problem sa strategijama i koncepcijama. Mi smo kao koalicija stali za jednog ekonomskog programa koji je dve godine pisao naš kandidat za premijera Goran Radosavljević, to je dogovor sa narodom. Temelji privrede za nas su energetika i poljoprivreda, temelj društva su socijalna politika, obrazovna politika i zdravstvo. U svim aspektima u kojima danas imamo ogromne probleme. Mi imamo predloge za bolje funkcionisanje svih ovih oblasti. Premijerki sam morao da objašnjavam da ulaganje u zdravstvo nije zidanje zgrada nego ulaganje u nauku i tehnologiju – rekao je Tadić.

Izlaganje je završio motivacionom porukom.

– Ovde smo da kažemo da ćemo se boriti, da nikada nećemo odustati i zato ajmo ljudi na ove izbore da ih pobedimo i pošaljemo u prošlost – izjavio je Boris Tadić.

Građanima se obratio i Duško Vujošević, proslavljeni košarkaški trener.

– Zrenjanin je nekada bio grad poznat po izuzetnim sportistima, od Bjekovića, preko Vujina, Stanulova, rvača, braće Grbić, Bodiroge. Danas se o Zrenjaninu čuje samo po aferama, od fabrike vode, Ling Longa, kafilerije, tretmana prema vijetnamskim radnicima i novinarima. Zato mislim da je vreme da prestanemo da kritikujemo po kafanama i privatnim ispovedaonicama nego treba da izađemo na izbore. Svako od nas treba da uradi ono što je do njega, pa će nam biti bolje – rekao je Vujošević.

Boris Tadić sa svojim izbornim štabom i kandidatima na listi za parlamentarne izbore ranije danas je posetio Ečku i preduzeće SM Agrar i njenog vlasnika Aleksandra Popova, koji je i kandidat na listi za parlamentarne izbore. Razgovarao je i sa uglednim poljoprivrednicima iz Ečke.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari