Đorđević: Kandidatura Ponoša je dobra odluka opozicije 1Mlađan Đorđević Foto: Youtube/ Screenshot

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje i bivši savetnik Borisa Tadića, za ruski portal “O Srbiji na ruskom”, rekao je da je kandidatura generala Zdravka Ponoša za predsednika Srbije, dobra odluka opozicija, ali da ovo udruženje neće učestvovati u kampanji.

“Ponoš je verovatno najbolji kandidat kojeg je opozicija mogla da ponudi za ove izbore, on je pošten čovek, bez negativnih stvari u biografiji, učesnik rata. Cela istorija njegovog aktivnog političkog života može pozitivno uticati na njegovu kandidaturu. Mislim da je njegova nominacija dobra odluka opozicije, jer je bilo teško naći osobu koja bi bila bolja od njega. S tim u vezi, o njemu lično i njegovoj kandidaturi se zaista ne može reći ništa negativno”, rekao je Đorđević za ruski portal.

On je napomenuo da Oslobođenje neće učestvovati na izborima i da je to ono oko čega se ne slažu sa drugima u opoziji.

“Ne slažemo se samo oko toga da li uopšte ima smisla učestvovati na ovim izborima”, istakao je Đorđević.

“Naš pokret neće izaći na izbore, tako da nećemo aktivno učestvovati u kampanji bilo kog od opozicionih predstavnika, uključujući Zdravka Ponoša, ali u isto vreme nećemo smetati opoziciji u njenoj borbi“, dodao je predsednik Oslobođenja i naveo da će se ovo udruženje posvetiti „nacionalnim pitanjijma“, Kosovu, Republici Srpskoj i položaju Srba u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari