Dobrica Veselinović: Idemo na pobedu u Beogradu - odbranićemo svaki glas 1

Koalicija “Moramo” koju čine Ne davimo Beograd, Akcija, Ekološki ustanak, Politička platforma Solidarnost i brojne druge organizacije, podnela je danas više od 4.600 potpisa građana za listu od 110 kandidata za odbornike u Skupštini grada Beograda, za učešće na beogradskim izborima, 3. aprila.

Do sedišta Gradske izborne komisije, koja se nalazi u ulici Kraljice Marije, članovi ove koalicije, među kojima su bili i oni koji su nosili kutije “Moramo” sa potpisima građana, stigli su gradskim prevozom, tramvajem broj deset, zajedno sa zatečenim putnicima.

Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, inače kandidat “Moramo” za gradonačelnika, rekao je tokom vožnje u tramvaju, da na aprilske izbore “ide na pobedu”.

– Mi idemo na pobedu, jer mislimo da je vreme da se smeni režim Srpske napredne stranke i da će Ne davimo Beograd u tome imati intezivnu ulogu. Pored toga, radimo na tome da zaštitimo svaki glas. U ovom trenutku imamo više od 2.000 kontrolora i učinićemo sve da se nijedan glas ne zloupotrebi – rekao je Veselinović.

S obzirom na to da u Beogradu ima 1.200 biračkih mesta, Dobrica Veselinović je istakao da je broj od više od dve hiljade kontrolora dovoljan.

Simboliku dolaska tramvajem do sedišta GIK-a, objasnio je namerama poboljšanja javnog, gradskog prevoza ali borbom za ekološku sredinu.

Dobrica Veselinović: Idemo na pobedu u Beogradu - odbranićemo svaki glas 2

– Jedan od prioritenih problema koji želimo da rešimo je pitanje boljeg, efikadsnijeg i održivijeg javnog prevoza. Naš plan – 30 minuta od kuće do posla – obuhvata širenje mreže žutih traka, optimizaciju linija i uvođenje ekspres linija koje će doprineti da se po gradu krećemo brže, bolje i jeftinije. To će doprineti da smanjimo i zagađenje vazduha koji je još jedan od priroteta na kojem će ova koalicija raditi – istakao je u tramvaju Dobrica Veselinović.

U kontekstu rešavanja problema zagađenog vazduha u Beogradu, u kojem, kako je rekao, godišnje umire nekoliko hiljada ljudi zbog bolesti uzrokovanih ovim lošom životnom sredinom, on je napomenuo da bi se nakon dolaska na vlast koalicija “Moramo” zalagala, između ostalog, i za kažnjavanje zagađivača.

Kao treći prioritet, kandidat za gradonačelnika je istakao sprovođenje decentralizacije, odnosno uvođenje procesa koji bi podrazumevao izjašnjavanje građana o problemima koji ih se neposredno dotiču.

Dobrica Veselinović je naveo da ova koalicija “može da oslobodi Beograd”, a vožnju tramvajem takozvanim “zelenim bulevarom”, ocenio je kao još od primera štetnih ugovora aktuelne vlasti u glavnom gradu.

Naime, on je rekao da je u rekonstrukciju uloženo više od 20 miliona evra ali i da ona nije završena iako je proteklo tri godine od početka radova.

Zato, dodao je, revizija štetnih ugovora, biće, takođe, na vrhu prioriteta kojim bi se bavio, ukoliko bi postao gradonačelnik.

Stigavši ispred sedišta GIK-a, gde su članove koalicije “Moramo” sačekali mediji, neko od prisutnih je dobacio da je prisutna i Radio televizija Srbije, što je ispraćeno aplauzom, s obzirom na običajnost zatvorenosti Javnog servisa prema aktivnostima opozicionih organizacija i partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari