Radovanović: Biljana Stojković kandidatkinja za predsednicu Srbije ispred Skupštine slobodne Srbije 1Zoran Radovanović Foto: Mila Teokarević (Arhiva)

Član Skupštine slobodne Srbije (SSS) i epidemiolog dr Zoran Radovanović rekao je u razgovoru sa Miodragom Zecom, profesorom Univerziteta u Beogradu u penziji, da će predsednički kandidat SSS za predstojeće izbore biti profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković.

SSS je nedavno osudila objavljivanje internog pisma upućenog članovima te organizacije u kom Savet SsS iznosi razloge za izlazak iz opozicione koalicije oko Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke i Demokratske stranke (DS), a Radovanović je sada istakao da im se nije dopao “način na koji je nominovan jedan predsednički kandidat opozicije”, misleći na kandidaturu Zdravka Ponoša od strane dela opozicije okupljene oko koalicije “Ujedinjena Srbija”.

“Hteli smo da sve bude demokratski. Mi Ponoša cenimo, ali je dogovor bio da dve nezavisne istraživačke grupe utvrde ko od kandidata je najpopularniji. I onda smo otkrili da najbolje stoji izvesni Zec (aludirajuću na profesora Zeca u čijoj emisiji i gostuje)”, rekao je Radovanović, a prenosi Nedeljnik.rs.

“Nama je to smetalo. Taj nedemokratski postupak. Slagali smo se u načelu, ali ako je bilo dogovoreno da se meri, pa da se prema tome donosi odluka, a onda se od toga odstupa”, dodao je Radovanović.

Upitan o budućnosti Skupštine slobodne Srbije, Radovanović je istakao da je na prethodnim sastancima bilo predloženo nekoliko ideja, a da je jedna od njih bila da se propuste aktuelni izbori.

“Hteli smo da propustimo ove izbore i da ne ulazimo u ovo blato i prljavštinu”, rekao je Radovanović.

Međutim, potom je istakao da je naknadno odlučeno da će ipak imati kandidata za predsednika države.

“To je naša aktivna članica, profesorka Biloškog fakulteta Biljana Stojković. Sa naše strane je to definitivno”, zaključio je u razgovoru sa Miodragom Zecom.

Skupštinu slobodne Srbije nedavno je napustio akademik Dušan Teodorović, jer je bio protiv toga da SSS, kao jedan poseban politički entitet, treba da izađe na izbore.

“Ja i neki ljudi smo bili strašno protiv toga zato što sam smatrao da se time ubija suština SSS. Ostao sam u manjini tako da se o svemu onome što se dešava sa opozicijom i finalnim dogovorima sa strankama ja ne znam ništa”, rekao je Teodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.