Dragojević na Tviteru: Ponošev odgovor o Mladiću jedan od najboljih koje sam čuo 1foto EPA-EFE/URS FLUEELER

Predsednički kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš, tokom gostovanja u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S najavio je da Ponoš je da će njegov tim saradnika formirati „predsednički savet“ u kome će se naći ljudi strušni za oblasti koje nisu uža kompetencija Ponoša, kao što su pravo, zdravstvo, prosveta i kultura.

Ponoš je rekao da će u ovoj savetničkoj ekipi biti reditelj Srđan Dragojević i dramaturg Siniša Kovačević koji je i potpredsednik Narodne stranke, te da će njih dvojica biti zaduženi za oblasti kulture.

Ponoš nije želeo da otkriva sva imena koja će se naći u ovom timu, a i detalji zaduženja pomenutih saradnika i dalje su nepoznanica za širu javnost.

Srđan Dragojević rekao je kratko za Danas da je prihvatio ovu ulogu ali da još uvek ne želi da iznosi u javnost detalje o njegovom angažmanu u timu Ponoša, te da će se o tome detaljnije govoriti u narednom periodu.

Dragojević koji je inače aktivni Tviteraš, i tokom samog gostovanja Zdravka Ponoša u Utisku nedelje, na Tviteru je iskazivao podršku svom predsendičkom kandidatu i stavovima koje je on izneo.

Dragojević je u tviter objavi podržao stav koji je Ponoš izneo o Ratku Mladiću, a koji je privukao pažnju šire javnosti.

„Ponošev odgovor na pitanje o Mladiću je jedan od najboljih i najpoštenijih odgovora na ovu temu koji sam čuo“, naveo je Dragojević.

Ponoš je naime, rekao da Mladić „jeste bio dobar oficir i preduzimao briljantne vojne akcije u toku tog rata“, i dodao da su „na kraju snage pod njegovom komandom počinile zločine koje su bacile senu na tu njegovu vojničku karijeru i on za to odgovara. To je jednostavno tako i tako treba da se nazovu stvari“, bio je odlučan Ponoš.

Siniša Kovačević sa Ponošem je i ranije sarađivao u Narodnoj stranci, dok su obojica bili na funkciji potpredsednika te organizacije. Ponoš je uoči izbora napustio ovu funkciju ali ostao član stranke i u dobrim odnosima sa strančkim kolegama te je nastavak saradnje između njega i Kovačevića logičan naredni korak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari