Dveri u Nišu: Birači mobilnim telefonima dobijali uputstva kako da glasaju 1Osnovna škola Miroslav Antić u Nišu: Foto Z. Miladinović/Danas

Patriotski blok Dveri – POKS u Nišu saopštio je da su njihovi predstavnici danas, uz prisustvo policije, sprečili korišćenje mobilnih telefona na glasačkom mestu, te takvu povredu tajnosti glasanja prijavili posmatračkoj misiji OEBS i Crti.

U izbornom štabu ove koalicije kazali su da je potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković danas oko 13.30 časova sa članovima iz niške Gradske organizacije Dveri, a na poziv člana biračkog odbora sa biračkog mesta Medijana 23 u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“, i uz prisustvo policije, “prekinula više puta prijavljene zloupotrebe korišćenja mobilnog telefona na glasačkom mestu”.

“Više ljudi je na tom biračkom mestu iza paravana dobijalo uputstva kako da glasa, i čuli su se na uključenom spikerfonu razgovori u kojima je neko ko se predstavaljao ‘iz stranke’ proveravao da li su birači glasali”, naveli su oni.

U ovom štabu su još kazali da su ispred tog birališta bili su i poznati članovi Srpske napredne stranke, kao i “sin prvog na listi kandidata za poslanike niškog SNS-a Dragana Đorđevića, koji je pred policijom vređao potpredsednicu Dveri”.

Policija je uzela izjave predsednika biračkog odbora i člana odbora ispred Patriotskog bloka.

Dveri – POKS su još kazali da su njihovi članovi danas sprečili i glasanje bez ličnih karata u gradskoj opštini Palilula na glasačkom mestu 23.

Oni su dodali i da se “veliki broj glasača žalio da nisu na biračkom spisku iako su do tada uvek glasali na tom biračkom mestu”.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari