Fon Kramon: Izbori u Srbiji nisu bili ni slobodni ni pošteni 1Foto: Beta/European Parliament/Eric VIDAL/DS (arhivska)

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon napisala je na Tviteru da su izbori u Srbiji pokazali pozitivan razvoj, jer je veliki broj birača uzeo učešće u njima, ali da nisu bili ni fer ni pošteni.

Fon Kramon je ukazala na brojne probleme tokom izbornog dana koji su ometali izražavanje slobodne volje, a među njima posebno istakla direktan pritisak na birače koji su zaposleni u javnim preduzećima i zloupotrebu medija i državnih resursa.

Osim toga, poslanica EP se osvrnula i na fizičke napade na Pavla Grbovića, lidera Pokreta slobodnih građana, i aktiviste Ne davimo Beograd. 

Posebnu zabrinutost Fon Kramon je izrazila zbog Albanaca kojima je uskraćeno pravo da glasaju jer su izbrisani iz biračkog spiska.

Ona je rekla i da Srpska napredna stranka i reizabrani predsednik Aleksandar Vučić uz obnovljeni mandat imaju i dužnost da obnove demokratiju i vladavinu prava, te ozbiljno shvate reforme u sklopu evrointegracija.

Fon Kramon je dodala i da Srbija mora u potpunosti da se usaglasi sa sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji ili će se suočiti sa ozbiljnim političkim i ekonomskim posledicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari