GIK Vranja: Dveri iznose neistine o povećanju broja glasača 1Vranje, foto: Dušan Pešić/Danas

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Vranju Novica Stanisavljević demantovao je tvrdnje predsednika Dveri Boška Obradovića da je došlo do uvećanja broja birača na teritoriji opštine Vranje.

– To da je birački spisak u Vranju uvećan za 24.000 novih birača je potpuna neistina. To je jedan ceo grad i ne znam odakle ti podaci gospodinu Obradoviću – prokomentarisao je jučerašnju izjavu lidera Dveri sa čuđenjem predsednik Gradske izborne komisije u Vranju Novica Stanisavljević.

On u izjavi za portal Danasa kaže da je „aktuelni birački spisak dostupan svim gradjanima sa teritorije Opštine Vranje i da u svakom trenutku bilo ko može da proveri broj birača“.

-Kao i na referendumu o Ustavnim promenama broj birača na teritoriji Opštine Vranje ima 69.173 gradjana koji imaju pravo glasa. Do izbora taj broj može da varira ali niukom slučaju u ciframa koje je izneo gospodin Obradović“.

Upitan da li će zbog aktuelne sitacije na Kosovu i Metohiji, Srbi iz južne pokrajne moći kao na referendumu da glasaju na biračkim mestima u Vranju Stanisavljević je pojasnio:

-O tome ne odlučuje GIK Vranja, već Republička izborna komisija (RIK) i mi očekujemo dalja upustva. Na referendumu gradjani sa KiM su svoje biračko pravo u Vranju iskoristili na četiri biračka mesta i reč je o gradjanima Gnjilana, Kosovske Kamenice i Novog Brda.

Novinar Danasa zamolio je za komentar po ovom pitanju i članicu Predsedništva Dveri iz Vranja, advokaticu  Maju Mitić, koja je obećala da će nam odgovoriti tokom dana, jer je „profesionalno zauzeta sudjenjem“ koje je bilo u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari